Näin onnistut valokuvissa aina - 11 takuuvarmaa ohjetta

28.06.2012 21:15 -

Muotisivusto listasi 11 vinkkiä omakuvissa loistamiseen.

Kaikki haluavat onnistua valokuvissa. Näytät hyvältä, kun katsot peiliin ennen linssin eteen astumista, mutta kun näet lopullisen tuloksen kuvana, on jokin pielessä: outo ilme, kaikki näpyt näkyvissä ja niin edelleen. Näin ei käy aina, mutta useimmat löytävät omakuvistaan huonoja puolia. Seuraavien vinkkien avulla näin pitäisi käydä vähän harvemmin.

1. Ajattele mukavia asioita


Kulunut vinkki, mutta toimii. Kasvojen ilme paranee hetkessä, kun mietit rakastettuasi tai erityisen mukavaa muistoa. Aidot muistot ja tunteet kirkastavat ja pehmentävät kasvojen ilmeen ja tekevät hymystä luonnollisen.


2. Harjoittele ilmeitä ja poseerausta


On hyvä tietää, miltä kasvosi näyttävät eri ilmeillä ja miltä kehosi näyttää eri kulmista. Etsi omien kasvojesi ja kroppasi parhaimmat kohdat ja tuo niitä esille. Kasvojen hienovarainen sivulle kallistaminen ja leuan laskeminen kohti rintaa auttaa yleensä luomaan kauniin kasvokuvan, erityisesti jos sinulla on pyöreän malliset kasvot.


3. Löydä luottohymysi


Hymyilevät ihmiset näyttävät yleensä viehättävämmiltä. Julkkikset poseeraavat punaisella matolla aina samoin ilmein ja väläyttävät tutun hymynsä. He ovat löytäneet oman toimivan lookkinsa ja käyttävät sitä arkailematta. Harjoittele hymyäsi ja nappaile kuvia. Vertaile sitten kuvia keskenään ja mieti, mikä hymy sinulle sopii parhaiten - se voi olla joko täysimittainen Pepsodent-väläytys tai pieni söpö virnistys.


4. Yksinkertainen on kaunista


Älä pakottaudu kummallisiin asentoihin tai ilmeilyihin. Kun rentoudut, tunnet olosi mukavaksi ja se näkyy kuvassa. Tärkeintä on seisoa suorassa ja vetää hartiat taakse.


5. Oikeanlainen valaistus


Vältä suurien kontrastien luomia tummia varjoja silmien ja nenän alla. Liian rankka valaistus tuo varmasti kaikki ihon epäpuhtaudet ja virheet näkyville. Paras valaistus on sellainen, joka ulottuu tasapuolisesti otsasta leukaan ja poskille.


6. Kumpikin puoli kasvoistasi on kuvauskelpoinen


Idea kasvojen 'huonosta puolesta' on pelkkä myytti. Kasvojesi kumpikin puoli on aivan yhtä hyvä kameraan suunnattavaksi. Katso kameraan itseluottamusta uhkuen ja käännä kroppaasi hiukan jommalle kummalle sivulle kuten julkkisten näkee tekevän punaisella matolla.


7. Jos sinut kuvataan istuen


Istu suorassa ja mieluiten tuolin reunalla. Tämä pidentää torsoasi ja kamera tallentaa parhaimman siluettisi.


8. Oikeanlaiset vaatteet


Oikeanvärinen vaatetus edesauttaa hoikkuuden vaikutelmaa kuvissa. Tummat vaatteet kaventavat keskivartaloa, reisiä ja käsivarsia. Välttele puhvihihaisia paitoja, sillä ne korostavat käsivarsien paksuinta kohtaa. Vaakasuorat raidat eivät imartele varsinkaan alavartaloa. Jos sinulla on leveä alavartalo ja todella pieni ylävartalo, voivat vaakaraidat paidoissa kuitenkin tasapainottaa kehosi ulkonäköä.


9. Aseta kädet lanteille


Ele korostaa vyötäröä ja saa sinut näyttämään hoikemmalta. Kuva näyttää myös luonnollisemmalta ja rennommalta kuin jos vain seisot kädet sivuilla kameraan katsoen. Kämmenet työnnetään taaksepäin niin, että sormet asettuvat lepäämään lantiolle kuten tekee kuvassa oleva Blake Lively. Näin tuot myös kauniisti esille sormukset ja rannekorut.


10. Kohota kameraa


Oletko huomannut, miten kuvaajan pituus vaikuttaa siihen miltä näytät kuvissa? Leukalinja saattaa kadota ja kehon mittasuhteet vaikuttaa oudoilta, jos kamera on kohdistettu kuvattavaan päin alaviistosta. Kohota kamera aina silmiesi tasolle tai korkeammalle, näin piirteesi korostuvat paremmin.


11. Meikkivinkit


Jos valokuvat otetaan vahvalla salamalla, vältä laittamasta meikin alle aurinkosuojaa tai aurinkosuojalla varustettua meikkivoidetta, sillä SPF-kertoimella varustetut voiteet heijastavat valoa ja saavat sinut näyttämään kalpalta ja kiiltävältä. Matta meikkipohja on kuvien kannalta paras. Silmämeikin ja huulien korostukseen kannattaa panostaa enemmän kuin normaalisti, sillä salamanvalo syö niiltä tehoa.

Lähde: The Fashion Spot

Kilpailut

Uusimmat