Voice selvitti: Näin ampumistragedia vaikuttaa suomalaisiin

25.07.2012 14:15 - Senni Loikala

Voice kyseli ihmisiltä Helsingissä, miten Denverin teatteriampuminen on vaikuttanut heihin.  

Viime viikolla tapahtunut painajainen Yön Ritarin paluu -elokuvan ensi-illassa Denverissä vaati 12 kuolonuhria ja lähes 60 loukkaantui. Uutisoimme aiemmin siitä, kuinka suomalaistähdet kommentoivat ampumistragediaa.

Rantauduimme myös kansan pariin kysyäksemme heidän ajatuksistaan tapahtuneen tiimoilta. 30 prosenttia gallupiin vastanneista kertoi, että tragedia vaikuttaa heidän omaan turvallisuuden tunteeseensa.

- Ensimmäistä kertaa tällainen tragedia tapahtui elokuvissa. Mutta se voisi tapahtua yliopistossa tai kaupassa, ja totta kai se pelottaa, kertoo opiskelija Solomo.

- Itse tulen polkupyörällä myöhään töistä kotiin. Eivät tällaiset tapahtumat ainakaan turvallisuuden tunnetta lisää, sanoo kaupassa töissä oleva Ulla.

Suurin osa galluppiin vastanneista kuitenkin kertoi, ettei teatteriammuskelu saa heitä pelkäämään aiempaa enempää yleisillä paikoilla.

- Jos antautuu pelolle, niin minun mielestä se on suurin voitto, mitä sellaisia tekoja tekevät voivat saavuttaa. Pitäisi uskoa siihen, että 99 prosenttia ihmisistä on hyviä tyyppejä, kommentoi nuori mies Jukka-Pekka.

Gallupiin vastanneet ihmiset kertovat, että tragedia on herättänyt heissä surua ja hämmennystä. Useita myös harmittaa, että ampumistragedia yhdistyy Batmanin ensi-iltaan.

- Elokuvateatterissa jokaisella pitäisi olla hauskaa, niin kaikki muuttuu yhtäkkiä kaaokseksi, selvittää Antti.

Eräs Muhokselta kotoisin oleva mies kuitenkin korostaa, että ihmiskärsimystä on joka puolella maailmaa. Hän ottaa esille Syyrian väkivaltaisuudet, Meksikon huumesodat ja Afrikan sisällissodat, jotka vaativat päivittäin lukemattoman määrän ihmishenkiä.

- Minun mielestä on kaksinaamaista, jos vain se on järkyttävää, kun meitä länsimaalaisia ihmisiä kuolee. En silti yritä vähätellä tapahtunutta, mies selvittää ja jatkaa:

- Kyllähän jokainen kuolema pysäyttää. Mutta vaikka se olisi oma äitimuori, niin sekin toivoisi, että elämä jatkuu seuraavana päivänä, hän lopettaa.

Kilpailut

Uusimmat