Onko tämän 145 miljoonaa vuotta vanhan fossiilin sisällä maailman suurin helmi?

28.07.2012 16:15 - Senni Loikala

Kalastajien verkkoihin takertunut kivettynyt osteri kätkee sisälleen golfpallon kokoisen aarteen.

Brittiläisten kalastajien verkkoihin tarttui jotakin melkoisen ainutlaatuista, kun halkaisijaltaan lähes 18 senttimetrin kokoinen osteri paljastui esihistorialliseksi fossiiliksi. Tutkijat arvioivat osterin iäksi päätä huimaavat 145 miljoonaa vuotta.

- Osterin ikä voidaan määrittää niiden kuoreen vuosien saatossa muodostuvien renkaiden avulla. Tämän yksilön reilut 200 rengasta osoittaa, että se on äärimmäisen vanha, selvittää Lindsay Holloway.

Ikänsä lisäksi osteri on muutenkin poikkeava tapaus, sillä skannauskuvista on paljastunut, että fossiilin sisällä on golfpallon kokoinen sileäpintainen objekti. Ammattilaiset pitävät täysin mahdollisena, että osterin sisällä on maailman suurin helmi.

Fossiilin sisällön taianomaisuus perustuu kuitenkin siihen, että tutkijat ovat päättäneet olla ottamatta varmuutta. He eivät nimittäin halua tuhota tuota esihistoriallista merenelävää. Aarrefossiilia säilytetään visusti englantilaisen satamakaupungin paikallisessa akvaarioparatiisissa ja se tuodaan näytille vain luentoja ja varta vasten siihen liittyviä näyttöjä varten.

Kuvan osterista löydät täältä.

Lähde: Telegraph

Kilpailut

Uusimmat