Michelin-tason ruoka nousee uusiin korkeuksiin Helsingissä

09.08.2012 19:45 - Mikko Räsänen

Helsingin keskustassa yläilmoihin nostettava Dinner in the Sky -ravintola tuo kansainväliset huippukokit Suomeen.  

Dinner in the Sky -ravintolakonsepti on viime vuosina ollut erittäin suosittu maailman suurkaupungeissa. Konseptin idea on yksinkertainen. Pieni joukko ruokailijoita pääsee syömään keittiöön, jossa keittiömestari apulaisineen on keskellä ja ruokailijat ringissä tämän ympärille. Erikoiseksi ravintolan tekee se, että asiakkaiden päästyä paikoilleen se nostetaan nosturilla yläilmoihin 40 metrin korkeuteen.

Suomessa muutaman kerran toteutettu konsepti on ollut niin suosittu, että se palaa Helsinkiin ensi viikolla. Tällä kertaa yläilmoissa ruokailevia on hemmottelemassa poikkeuksellisen kovatasoisia kokkeja, sillä kotimaisten huippukokkien lisäksi joukossa ovat myös ruotsalaiset Daniel Lindeberg ja Björn Frantzén, joiden Tukholmassa pyörittämä Lindeberg/Franzen -ravintola valittiin tänä vuonna maailman 20:nneksi parhaaksi.

Dinner in the Sky on ensi viikolla tarjolla asiakkaille Helsingin Rautatientorilla maanantaista perjantaihin. TV5 tarjoaa katsojilleen mahdollisuuden päästä ruokailemaan yläilmoihin. Kilpailuun voi käydä osallistumassa TV5:n Facebook-sivuilla.

The Voice ja TV5 kuuluvat SBS Finlandiin.

Uusimmat