IL: Voiko olla totta? Heijastimien käyttäjiä pilkataan kouluissa pelkureiksi

10.12.2012 09:45 - Eeva Rajala

Iltalehti kertoo, miten pieniä koululaisia on kiusattu ja pilkattu pelkureiksi sen takia, että he ovat käyttäneet heijastinta. 

Komisario Jyrki Haapala Pohjois-Savon poliisista on saanut viime päivinä viestejä pienten lasten vanhemmilta, miten lapsille on ilkuttu heijastinten käytöstä, Haapala pitää tätä karmeana ja hyvin vakavana ilmiönä.

- Lapsille on ilkuttu, eivätkö he uskalla kävellä pimeässä ilman heijastinta. Tällainen on ihan karmeaa...Olen saanut yhteydenottoja useilta vanhemmilta, joten kyse ei ole mistään yksittäisestä tapauksesta, Haapala kertoo Iltalehden printtiversiossa.
Myös Autoliiton Varkauden osaston puheenjohtaja Vesa Räisänen on kuullut, että koululaisia haukutaan nössöiksi heijastimen käytön takia.

- Nuoret pitäisi saada ymmärtämään, kuin välttämätöntä on käyttää heijastinta. Eikä se ole pelkurimaista, Räisänen kertoo lehdessä.

Komisario Haapalan mukaan haukkujat toimivat tässä tapauksessa ajattelemattomuudessaan, mutta pilkka pitää komisarion mukaan saada nopeasti loppumaan ennen kuin sattuu jotain vakavaa.

- Lapsille pitää teroittaa, ettei ketään saa haukkua pelkuriksi heijastimen käytön takia. Poliisin silmissä heijastimen käyttäjä on sankari, Haapala kertoo.

Vanhan sanonnan mukaan heijastin on halvin henkivakuutus. Haapala on samaa mieltä, että muistuttaa, että nyt vuoden pimeimpänä aikana heijastimen käyttö voi pelastaa monen hengen.

Lähde: Iltalehti

Kilpailut

Uusimmat