Suomalaistutkimus: Kotona musisointi tekee lapsesta fiksumman

03.01.2013 20:45 -

Jo aiemmin on tieteellisissä tutkimuksissa todistettu, että ohjatut musiikkiharrastukset ovat hyviä lapsen aivojen kehittymiselle. Helsingin yliopiston uuden tutkimuksen mukaan musisointia kannattaa jatkaa vapaamuotoisesti kotonakin.

Tutkimuksessa havaittiin, että musiikkileikkikouluharrastus ja kotona tapahtuva lauleskelu yhdessä vaikuttavat lapsen aivotoimintaan merkittävästi.

Kotona musisoivilla lapsilla aivovasteet olivat kehittyneempiä kuin niillä lapsilla, joiden musisointi tapahtui vain muskarissa.

- Uskoisin, että kotona tapahtuva lapselle laulaminen ja lapsen oma aktiivinen lauleskelu, soittelu ja tanssiminen ovat lapselle muskariakin tärkeämpiä, sillä ne tapahtuvat vielä enemmän lapsen ehdoilla, aiheesta väitöskirjaa valmisteleva psykologi Vesa Putkinen kertoo.

Musiikkia harrastavat lapset tulevat paitsi musikaalisemmiksi, musiikki myös parantaa lasten äidinkielen ja vieraiden kielten oppimista sekä tarkkaavuustaitoja.

Lähde: Informal musical activities are linked to auditory discrimination and attention in 2–3-year-old children: an event-related potential study

Kilpailut

Uusimmat