Klassikkolimsasta tehtiin uusi versio – lue Voicen toimittajien arviot

26.02.2013 19:45 -

Perinteisestä appelsiini-Jaffasta julkaistaan maaliskuussa stevialla makeutettu versio. Voice maistoi uutuustuotetta etukäteen ja antoi arvionsa.

Appelsiini-Jaffaa on myyty Suomessa vuodesta 1949 alkaen. Nyt siitä tuodaan markkinoille uusi versio, joka on makeutettu stevioliglykosideilla eli steviakasvin lehdistä valmistettavalla kalorittomalla makeutusaineella.

Stevialla makeutetun juoman nimi on Jaffa-superappelsiini. Siinä on 20 kilokaloria desilitraa kohden, kun taas perinteisessä Jaffassa on 37 kilokaloria. Sen sijaan appelsiini-Jaffan light-versiossa on vain 2 kilokaloria desilitraa kohden.



Tätä mieltä Voicen toimittajat ja juontajat ovat uutuuslimonadista:

Katariina Näreaho: "Tuntuu turhalta tuotteelta.  Ei maistu yhtä hyvältä kuin tavallinen Jaffa, ja toisaalta light-Jaffassa on vähemmän kaloreita. Kenelle tämä on suunnattu? Tässä maistuu jokin sivumaku, varmaan sitten se stevia. Liian imelää."

Heli Lahdenranta: "Olen käyttänyt steviaa makeutusaineena esimerkiksi smoothiessa, ja maistan tässä juomassa stevian. Light-Jaffa on neutraalimpi."

Juuso Vainio: "Maistuu suurin piirtein tavalliselta Jaffalta. Ei niin paljon hiilihappoja eikä tunnu yhtä sokeriselta."

Minna Ruolanto: "Hedelmäinen. Kupliva. Light-Jaffa maistuu pliisummalta. Tavallinen Jaffa on hapokkaampaa. Tämä oli lempeämpi, pyöreämpi. Ei tullut sitä tyypillistä kökköä hammastuntumaa. Skeptisenä kuitenkin epäilen, onko tällainen makeutusaine terveellistä."

Niina Jokiaho: "Aromikasta. En huomaa paljon eroa tavalliseen Jaffaan. Ei ehkä niin ällömakeata."

Eeva Rajala: "Tämähän on kuin light-Jaffaa! Olen kuullut, että stevia on jopa makeampaa kuin sokeri, ja tämä todella maistui makeammalta, jälkeenpäin jopa imelältä. En tykkää siitä, millainen tunne tästä jäi hampaisiin."

Jani Virta: "Hyvä klassikon maku. Vähän kevyempi kuin sokeriversio. Hämmentävä makeus tulee pitkään nielemisen jälkeen."

Kilpailut

Uusimmat