Brittiläisen poliitikon lausunto järkyttää: 'Vammaiset lapset tulevat liian kalliiksi ja heidät pitäisi lopettaa'

28.02.2013 08:45 - Rea Tallgren

Cornwallin kaupunginvaltuutetun Collin Brewerin anteeksiantamaton kommentti on saanut britit raivoihinsa. Mies ei silti näe mitään syytä erota virastaan. 

Collin Brewerin uskomattoman julmasta ja typeryydessään vertaistaan hakevasta lausunnosta on kulunut jo puolitoista vuotta, mutta vasta nyt asia on tullut kunnolla päivänvaloon. Mies oli sanonut palaveerattuaan paikallisen, kehitysvammaisia tukevan hyväntekeväisyysjärjestön kanssa, että kehitysvammaiset lapset tulevat yhteiskunnalle niin kalliiksi, että heidät pitäisi lopettaa. 

Hyväntekeväisyysjärjestö kanteli miehen puheista eteenpäin ylemmälle taholle, mutta miehellä kesti silti puolitoista vuotta pyytää idioottimaisuuttaan anteeksi. Miehen anteeksipyyntö koostui koneella kirjoitetusta, puolikkaasta A4-paperista, ja hyväntekeväisyysjärjestö kommentoikin anteeksipyynnön olevan pelkkä farssi ja suoranainen loukkaus. 

68-vuotias Brewer väittää itsepintaisesti, ettei hänellä ole mitään syytä erota virastaan lausunnostaan huolimatta. Miehen mukaan hän hoitaa tehtävänsä hyvin, ja oli vain pahalla tuulella sanoessaan ajattelemattoman kommenttinsa. Paikallisen lehden tekemän gallupin mukaan 97 prosenttia paikallisista haluaisi Brewerin eroavan kommenttinsa takia. 

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat