"Arvostele seksikumppanisi" -sivut huolestuttavat Facebookissa: ihmiset tunnistettavissa

30.05.2013 19:45 - Rea Tallgren

Facebookissa on nähty lähiaikoina yhä enemmän huolestuttavia "arvostele seksikumppanisi" sivuja. Sosiaalisen median jätti on jo sulkenut useita sivuja, jotka koetaan loukkaaviksi.

Facebookista löytyy useita sivustoja, joissa niiden käyttäjät voivat jakaa yksityiskohtaista tietoa satunnaisista tai vähemmän satunnaisista seksikumppaneistaan. Useimmiten tekstit julkaistaan siten, että ne lähetetään sivuston postilaatikkoon, jonka jälkeen sivusto julkaisee ne nimettömänä.

Sivustot on alunperin niiden perustajien mukaan tarkoitettu humoristisiksi foorumeiksi, mutta useimmat kirjoitukset ovat loukkaavia ja arvostelevat seksikumppania kovaan sävyyn. Sivustoista Facebookille raportoineet ovatkin sanoneet, että sivustot ja niiden kirjoitukset ja muistuttavat lähinnä nettikiusaamista.

Kirjoituksista on myös välillä mahdollista tunnistaa, kenestä on kyse. Näin on varsinkin tiettyjen alueiden tai esimerkiksi yliopistojen omien "panosivujen" sisällä.

Facebook on sulkenut useita niin kutsuttuja panosivuja. Sen mukaan ne ovat niin harmaata aluetta, että ne on turvallisinta sulkea.

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat