Tyttö vai poika? Monta hauskaa tapaa selvittää tulevan lapsen sukupuoli

09.07.2013 19:45 - Katariina Näreaho

Vaikka tieteellisiä todisteita testien pätevyydestä ei ole, ovat ne silti hauskaa puuhaa odotusaikana.

Osa vanhemmista ei halua selvittää tulevan lapsensa sukupuolta, mutta se ei estä kokeilemasta hauskoja testejä, joiden mukaan on mahdollista selvittää onko tiedossa tyttö vai poika.

Kiinalainen syntymäkalenteri

Muinaisen legendan mukaan tämä laskentakaava on ollut olemassa jopa 700 vuotta. Syntymäkalenterin on kehittänyt kiinalainen tiedemies, joka perustaa kaavan äidin syntymäaikaan (laskettuna kiinalaisen kuukalenterin mukaan) ja hedelmöitymisajankohtaan ja niistä tehtyyn laskelmaan.

Englanninkielinen sivusto tarjoaa laskurin, joten sinun ei tarvitse laskea syntymäaikaasi itse. Kirjoitat vain laskuriin hedelmöitymispäivän (tai vaihtoehtoisesti lasketun ajan) sekä sinun syntymäaikasi.

Kiinalaisen syntymäkalenterin löydät täältä.

Ulkonäössä tapahtuvat muutokset

Vanhojen uskomusten mukaan tyttölapsi "varastaa" osan äitinsä kauneudesta. Odottavat äidit, joilla ilmenee aknea tai muita iho-ongelmia, saavat tytön. Poikalasta odottavilla naisilla ilmenee puolestaan kuivuutta käsissä ja kylmyyttä jaloissa. Myös elottomat hiukset viestivät tytöstä, kun taas elinvoimaiset ja tuuheat hiukset pojasta.

Tarkkaile myös vatsaasi. Jos mahasi on levinnyt sivuille, on tiedossa tyttö, jos vatsa on pystyssä, on pienokainen poika. Myös vatsan läpi pystysuunnassa kulkeva tummanruskea viiva, Linea nigra, viestii pojasta. Tyttölasta odottavilla viiva jää vain navan alapuolelle tai sitä ei ole ollenkaan.

Vauva

Eräiden uskomusten mukaan myös vauvasta itsessään pystyy päättelemään, onko tiedossa tyttö vai poika. Jos lapsen syke on yli 140, on luvassa tyttö, jos lukema jää tämän alle, on maha-asukki poika.

Lisäksi, jos vauvalla on usein hikka, odottaa äiti todennäköisesti tyttöä. Vähemmän nikotteleva vauva viestii pojasta. Poikien sen sijaan kerrotaan potkivan vatsassa voimakkaasti, kun taas tyttövauvojen potkut ovat rauhallisempia.

Sormustesti

Tämä on yksi suosituimmista testeistä. Tarvitset sormuksen ja yhden hiuksen (myös naru käy, jos hiuksesi ovat lyhyet). Sujauta hius tai lanka sormuksen läpi ja roikota sormusta odottavan äidin vatsan päällä. Pidä kätesi paikallaan. Jos sormus alkaa kiertää vatsan päällä ympyrää, on lapsi tyttö. Jos koru alkaa liikkua heilurin tavoin sivulta toiselle, on pienokainen poika.

Avaintesti

Yksi hullunkurisimmista testeistä on avaintesti, jossa tarkkaillaan sitä, kuinka odottava äiti poimii avaimen lattialta. Jos hän nostaa avaimen ohuesta päästä, on lapsi tyttö, jos taas leveästä päästä, on tiedossa poika.

Lähde: Yahoo! Shine, BabyCenter, BellyBelly

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat