Ehkäisee krapulaa, poistaa pahanhajuisen hengityksen - katso mihin kaikkeen kurkkua voi käyttää

06.09.2013 14:15 - Reija Saarinen

Kurkkua voi käyttää salaatissa sekä leivänpäällä. Harva kuitenkaan tietää, että kurkusta on paljon muuhunkin. 

Tässä kymmenen vähemmän tunnettua käyttötapaa. 

1. Torjuu tuholaisia

Jos haluat estää etanoita ja muita tuholaisia pilaamasta puutarhasi kasvit, pistä muutama kurkkuviipale alumiiniseen piirakkavuokaan. Tämän jälkeen vie astia puutarhaan. Kurkun kemikaalit reagoivat alumiinin kanssa ja luovat tuoksun, jota tuholaiset eivät kestä. Ihmiset sen sijaan, eivät tuoksua pysty havaitsemaan, joten puutarhasta voi nauttia kuten ennenkin. 

2. Auttaa eroon selluliitista

Leikkaa kurkusta muutama viipale ja hiero niitä kohtiin, jossa selluliittia esiintyy. Kurkun sisältämät kemikaalit kiristävät kollageenia, mikä vähentää selluliittia ja pitää ihon kunnossa. 

3. Ehkäisee krapulapäänsärkyä

Kostean illan jälkeen kannattaa napata suuhunsa muutama kurkkuviipale ennen nukkumaan menoa. Tämä nimittäin ehkäisee krapulaa. Kurkku sisältää sokeria, B-vitamiinia ja elektorlyyttejä, jotka täydentävät kehoa ja ehkäisevät kehon kuivumista. 

4. Tappaa pahanhajuisen hengityksen

Aseta kurkkuviipale kitalakeen ja pidä se siellä muutaman minuutin. Tämän jälkeen pureskele kurkku kunnolla ennen syömistä. Kurkun kemikaalit tappavat ikäviä hajuja, ja suusi pysyy raikkaana. 

5. Pitää nälän loitolla

Kurkun vesipitoisuus täyttää ja kosteuttaa kehoa. Tämä auttaa sinua pysymään kylläisenä. Mikä parasta, kokonainen kurkku sisältää vain 50 kaloria. 

6. Estää huurtumista

Hiero kurkkuviipaleita peiliin ja ikkunoihin estääksesi huurtumista. Suihkun jälkeinen kosteus myös vapauttaa kurkun tuoksun peilistä. 

7. Kiilottaa kengät

Hiero kurkkua ympäri kenkiä. Tämä saa ne kiiltämään ja tekee niistä myös enemmän vedenkestävät.

8. Parantaa auringon polttamaa ihoa

Hiero kurkkuviipaleita auringon polttamalle iholle. Kurkku luo viileän tunteen ja auttaa ihoa parantumaan. Voit käyttää kurkkua myös otsallasi silloin ku kärsit kuumeesta. 

 9. Vahvistaa kynsiä ja hiuksia

Kurkku sisältää piidioksidia, mikä on tärkeä aine hiusten ja kynsien hyvinvointia ajatellen. Syö kurkkua säännöllisesti ja huomaat kynsiesi tulevan vahvemmiksi. 

Lähde: Ecosalon

Kilpailut

Uusimmat