YouTube uudistui - käyttäjät suuttuivat

14.10.2013 10:45 - Mikko Räsänen

YouTube on hiljattain lakkauttanut palvelun, joka antoi käyttäjille mahdollisuuden etsiä kunkin päivän tai viikon suosituimpia videoita.

YouTubessa oli aihemmin alasivu youtube.com/charts, jolla pystyi selaamaan kunkin päivän, viikon tai kuukauden suosituimpia videoita. Sivusto oli hyödyllinen, sillä sen kautta näki hetkessä kunkin päivän kuumimmat uudet videoilmiöt.

YouTube on kuitenkin lakkauttanut palvelun vähin äänin. Sen tilalle on tullut most popular -osio, jossa näkyy vain suosituimmat videot ilman aikamääreitä. Uudistus on saanut monet käyttäjät hermostumaan.

"Miksi poistitte charts-sivuston? Käytin sitä aiemmin joka päivä", Ryan kysyy YouTuben omistavan Googlen kysymys-vastaus palstalla ja saa taakseen monia samoin ajattelevia.

"On surullista, että Charts-osiota ei enää ole. Se myötä YouTubestakin on tullut taas yksi kontrolloitu media. Nyt näemme vain sen, mitä meidän halutaan näkevän", John vastaa.

"Google poisti käytetyimmän hakutyökalun. Siellä kyllä tiedetään, että YouTube-käyttäjien enemmistö vihaa tätä uudistusta, mutta siitä ei vain piitata", Lee Finley kirjoittaa.

"Aikanaan Google oli hakukone, joka suodatti hakutuloksista sellaisen sisällön, mitä emme halunneet nähdä, jotta löytäisimme mahdollisimman nopeasti sen sisällön, mitä etsimme. Nyt Google piilottaa sisällön, jonka haluamme nähdä, jotta näkisimme sisällön, mitä he haluavat meille näyttää. Miksi näin? Google haluaa meidän näkevän niitä asioita, mistä sille maksetaan", Finley jatkaa.

Kilpailut

Uusimmat