Rahat aina lopussa? 7 pientä uhrausta, jotka pelastavat taloutesi

27.12.2013 16:15 - Senni Loikala

Säästökuurin ei aina tarvitse tarkoittaa luopumista rakastamistasi asioista. Her Campus -sivusto listasi helppoja säästöniksejä, joilla saat taloutesi tasapainoon.

Monesti rahaa kuuluu jopa huomaamatta. Her Campus -sivustolla neuvotaan, kuinka onnistut säästämään niin, että uhraukset jäävät pieniksi.

1) Sen sijaan, että kulutat rahojasi lähikaupan kalliiseen valmissalaattiin tai työpaikkaruokalan pasta-annokseen, valmista lounas jo etukäteen ja ota se mukaan eväsrasiassa. Kannattaa myös vähentää välipalojen ostelua ja varautua pikkunälkään esimerkiksi banaanilla.

2) Jos poikkeat tavan takaa kahviloihin hakemaan kalliita erikoiskahveja, kannattaa harkita tavasta luopumista. Säästät pitkän pennin, jos valmistat kuuman juomasi itse. Silloinkin voit ottaa sen kertakäyttömukissa matkaasi.

3) Jos käyt usein ulkona, kannattaa panostaa niin sanottuun "etkoiluun". Baareissa ja yökerhoissa juomat ovat usein hinnoissaan, ja lisäksi monet etkot voivat olla ikimuistoisempia kuin hälyisät baari-illat.

4) Jos sinun tulee työsi tai opiskeluidesi puolesta hankkia kirjoja, voit yrittää löytää ne mahdollisimman halvalla nettikaupasta. Vielä edullisemmaksi tulee toki lainata opukset tuttavilta tai kirjastosta.

5) Elokuvien ystävien kannattaa harkita Netflix-palvelun hankkimista, jolloin elokuvia ja televisiosarjoja pääsee näkemään suhteellisen edullisesti. Vaikka on eri asia katsoa elokuvaa teatterissa kuin kotisohvalla, sinun ei tarvitse maksaa kallista lippua näytöksiin.

6) Kauneushoidot saavat monien lompakot keventymään. Sen sijaan, että kävisit esimerkiksi vahauttamassa kulmakarvasi ammattilaisella, voit opetella tekemään homman itse.

7) Jos olet menossa hienoihin juhliin, ei välttämättä kannata suunnata kauppaan haaveena uusi, täydellinen mekko. Jos sopivaa vaatekertaa ei löydy omasta vaatekaapista, mieti kuka ystävistäsi on kanssasi samaa kokoa. Voit hyvin saada häneltä lainaksi unelmiesi juhlavaatteen.

Lue loput neuvot säästämiseen täältä.

Lähde: Her Campus

Kilpailut

Uusimmat