Olisitko uskonut? Krokotiilit saattavat vaania myös puissa

13.02.2014 21:15 - Senni Loikala

Tutkijat saivat selville uutta tietoa krokotiilien ja alligaattorien lajikäyttäytymisestä.

Jos näet krokotiilin tai alligaattorin matkustaessasi villissä luonnossa, ei välttämättä kannata pelästyksissään kiivetä puuhun. Tuoreen amerikkalaisen tutkimuksen mukaan kyseiset jättimatelijat pystyvät nimittäin seuraamaan sinua jopa korkeuksiin.

Tutkijat tarkkailivat krokotiilien ja alligaattorien käyttäytymistä Afrikassa, Pohjois-Amerikassa ja Australiassa. Tuloksista selvisi, että neljä lajeista pystyi kiipeämään puihin. Ne kiipesivät puihin täysin pystysuorassa asennossa ja väistelivät oksia päästäkseen korkeammalle. Yksi villipeto oli saavuttanut jopa lähes viiden metrin korkeuden.

Pienemmät yksilöt pääsevät kiipeämään suurempia korkeammalle puihin. Kun krokotiilit ja alligaattorit ovat saavuttaneet haluamansa korkeuden, ne hyppäävät tai pudottautuvat suoraan veteen.

Aiemmassa tutkimuksessa havaittiin, että Niilin lähistöllä krokotiilit viihtyivät puissa jopa paremmin kuin osa linnuista. Australiassa puolestaan krokotiilit kiipesivät puihin vuorokaudenajasta riippumatta. Mitä vähemmän maastossa oli köllöttelypaikkoja pedoille, sitä useammin niitä nähtiin puissa.

Uutisoimme aiemmin teinipojan uskomattomasta kalasaaliista, nimittäin jättimäisestä alligaattorista. Kuvan saaliista pääset katsomaan täältä.

Lähde: Fox News

Kilpailut

Uusimmat