Uusi tutkimus todistaa: Väkivaltaiset videopelit tekevät lapsestasi agressiivisen

28.03.2014 15:15 -

Raakoja videopelejä pelaavat lapset kasvavat aggressiivisiksi aikuisiksi, väittää tuore amerikkalastutkimus.

Yli 90 prosenttia lapsista ja nuorista pelaa videopelejä. Pelejä pelatessa toistetaan samoja toimintoja kerta toisensa jälkeen. Samalla tavalla harjoitellaan myös esimerkiksi pianonsoittoa tai matematiikkaa.

Suuri osa lasten pelaamista videopeleistä sisältää jonkin tyyppistä väkivaltaa. Tavallaan väkivaltaisia pelejä pelatessa siis totutetaan aivoja hyväksymään aggressiivinen käytös.

Iowan osavaltionyliopistossa tehty tutkimus seurasi noin 3000 alle 10-vuotiasta lasta. Tutkijat keräsivät tietoa pelaamiseen käytetystä ajasta, pelien väkivaltaisesta sisällöstä ja niiden vaikutuksesta lapsen käytökseen. Koska tutkimus toteutettiin kolmen vuoden aikana, antoi se tutkijoille mahdollisuuden havaita pienetkin muutokset lasten käytöksessä.

Väkivaltaisilla peleillä havaittiin olevan perustavanlaatuisia vaikutuksia ajatteluun ja käytökseen riippumatta iästä tai kulttuurisesta taustasta. Vaikka pojat pelasivatkin enemmän väkivaltaisia pelejä kuin tytöt, todettiin tutkimuksessa niiden vaikutuksen olevan samanlainen molempiin sukupuoliin.

Tutkijat totesivat, että pidempään väkivaltaisia pelejä pelatessaan lapset alkavat ajatella aggressiivisemmin. Kun tutkimuksen lapsia provosoitiin kotona tai koulussa, reagoivat he samalla tavalla kuin pelissä pelatessaan. Tämä näkyikin todellisessa elämässä kasvaneena väkivaltaisuutena.

Vaikka tutkimuksen mukaan välivaltaiset pelit lisäävät aggressioita, mutta tulee myös muistaa kuitenkin se, että kaikki pelit eivät ole väkivaltaisia.Lisäksi pelit myös parhaimmillaan kehittävät esimerkiksi koordinaatiokykyä.

Kerroimme aiemmin myös tutkimuksesta videopelien vaikutuksista aivoihin. Artikkelin pääset lukemaan täältä.

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat