Vampyyrifanit huomio: Draculan linna myytävänä

13.05.2014 17:45 - Minna Talstila

Transilvanian kuuluisin linna voi pian olla sinun.

Romanian Transilvaniassa sijaitseva Bran Castle on tunnettu monumentti ja maan merkittävin nähtävyys. Kuuluisan siitä on tehnyt fiktiivinen Kreivi Dracula, jonka kotina linnaa on pidetty. Jos olet fanaattinen vampyyrifani, ovat onnenpäiväsi koittaneet. Draculan asumus on nimittäin kaupan.

Linna kuuluu vielä toistaiseksi kuninkaalliselle Habsburg-suvulle. Prinsessa Ileanan kolme jälkeläistä Dominic, Maria Magdalena ja Elizabeth ovat kuitenkin jo seitsemissäkymmenissään ja epävarmoja siitä, onko heillä aikaa tai energiaa päivittää linnaa 2000-luvulle.

Kaikista isoin ongelma on yllättäen saniteettitilojen puuttuminen. Linnasta löytyy lukuisia makuuhuoneita, muttei vessoja tai kylpyhuoneita. Vierailijoille nämä kyllä tarjotaan, mutta asukkaiden puolella niitä ei ole. 

Vaikka Habsburgit eivät halua enää linnaa omistaa, välittävät he sen tulevaisuudesta. Suku toivookin, että linnaa kehitettäisiin eteenpäin turistikohteena. Sen ympäristössä olisi tarpeeksi tilaa pienelle hotellille, ja vierailijoille voitaisiin järjestää esimerkiksi Dracula-esityksiä vuorten uumenissa.

Lähde: The Telegraph

Kilpailut

Uusimmat