Työhaastattelu edessä? 5 tapaa tehdä varma vaikutus

20.05.2014 18:45 - Heli Thoren

Muutamalla niksillä erotut hakijoiden joukosta eduksesi.

Työhaastatteluun pääseminen on hakemusten joukosta jo saavutus sinänsä. Jotta onnistut tekemään hyvän vaikutuksen haastattelussa ja parhaassa tapauksessa saamaan työpaikan itsellesi, ota muutamasta neuvosta vaarin:

1. Haastattele itsekin

Mieti jo ennen haastattelua kysymyksiä, joihin sinä tahdot vastauksen. On tärkeää, että tiedät itsekin minkälaiseen yritykseen olet hakemassa, ja mitä työ sinulle tarjoaa. Samalla annat itsestäsikin kiinnostavamman kuvan, kun haastattelija huomaa, että olet työstä tosissasi kiinnostunut. Yritykseen perehtyminen antaa myös kuvan, että haluat työpaikan itsellesi.

2. Anna intohimon näkyä

Haastattelijat tavoittelevat intohimoista hakijaa, joka tietää mitä haluaa. Samalla he myös haluavat työntekijän, joka suhtautuu työhönsä intohimoisesti ja tuo näin eloa ja omistautumista myös yritykselle. Jotta intohimosi olisi mahdollisimman aitoa, mieti jo ennen haastatteluun menoa, kuinka paljon haluaisit työn itsellesi. Uskalla haluta työtä ja heittäydy haastattelutilanteeseen täysillä.

3. Erotu joukosta

Erotu joukosta olemalla oma itsesi - aivan erityinen. Jotta voit jäädä mieleen kaikkien hakijoiden joukosta, uskalla erottua. Paras keino erottua on olla täysin oma itsensä ja luottaa, että se tekee vaikutuksen. Kun uskallat olla oma itsesi, ei haastattelussa tule vastaan toista sinun kaltaistasi. Tärkeää on jäädä mieleen. Mieti, miten voit sen tehdä.

4. Vastaa kysymykseen

Hermostuneena saattaa tulla vastanneeksi ohi kysymyksen. Pyri miettimään ansioluettelosi perusteella valmiiksi kysymyksiä ja niihin hyviä vastauksia. Valmistaudu haastatteluun huolella, niin voit olla tilanteessa renot oma itsesi.

5. Kiitä

Lähteä haastattelun jälkeen haastattelijalle tai muulle yhteyshenkilölle viesti, jossa kiität haastattelusta. Näin jäät paremmin mieleen kaikkien haastateltujen joukosta.


Miten pukeutua työhaastatteluun? Lue lisää täällä.

Lähde: Canva.com

Kilpailut

Uusimmat