Eläinmaailman enkelit: Delfiinit pelastivat nuoren tytön varmalta kuolemalta

05.06.2014 10:45 - Rea Tallgren

Delfiinien tiedetään olevan älykkäitä - mutta kaikki merkit viittaavat siihen, että ne ovat myös empaattisia.

Kaliforniassa delfiinien elämää työkseen seuraavat tutkijat hämmentyivät tyystin, kun ruokkiessaan isoa delfiinien ryhmää, lähtivät nuo sulolinjaiset nisäkkäät yhtäkkiä uimaan pois tutkijoiden luota, vaikka ruoka oli vielä kesken. Tutkijat hämmästyivät, sillä vastaavaa ei ollut ennen tapahtunut. Siksi tutkijat lähtivätkin delfiinien perään.

Koko lauma ui määrätietoisesti viiden kilometrin matkan, kunnes tutkijat näkivät niiden pysähtyvän ja muodostavan ympyrän vedessä olevan möykyn ympärille. Tutkijoiden järkytykseksi kyseessä oli teinityttö, joka oli vedessä henkihievereissä. Tutkijat saivat nostettua tytön veneeseen ja pelastivat hänen henkensä kiidättämällä hänet sairaalaan.

Vaikka tutkijoilla ei ole varmaa näyttöä siitä, että delfiinit olisivat esimerkiksi empatiakykyisiä, tiedetään niiden pelastaneen ihmisiä usein esimerkiksi haihyökkäyksiltä.

Uutisoimme aiemmin myös kissasta, joka pelasti perheen pikkupojan koiran hyökkäykseltä oman henkensä uhalla hetkeäkään epäröimättä. Katso video ja lue uutinen tästä.

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat