Uusi nettipalvelu mullistaa kotimaiset radiot - testaa jo nyt

13.06.2014 12:20 - Mikko Räsänen

Suomalaiset radio ovat yhdistäneet voimansa ja luoneet nettipalvelun, joka palvelee kuulijoita ennennäkemättömällä tavalla.

Uusi kotimainen verkkopalvelu Radiot.fi kokoaa kotimaiset radiokanavat yhden nettipalvelun alle. Kuluttajille muutos on merkittävä, sillä tähän asti kaikilla radiotoimijoilla on ollut omat sovelluksensa nettiradioiden kuunteluun. Nyt kuulijan täytyy ladata vain yksi soitin ja sen kautta on kuunneltavissa jo noin 80 kanavaa. Mukana ovat kaikki Ylen kanavat ja suurin osa Suomessa toimivista kaupallisista radiokanavista aina suurista valtakunnallisista kanavista pienempiin paikallisiin toimijoihin.

Palvelu tarjoaa kuulijoille monia hyödyllisiä toimintoja. Se muistuttaa oman suosikkiohjelman alkamisesta, sekä tarjoaa kuuntelijalle listauksen alueen paikallisradioista. Käyttäjä voi myös kuunnella mitä tahansa asemaa kaikkialla Suomessa.

Palvelu on täysin ilmainen ja suunniteltu helppokäyttöiseksi niin verkossa kuin mobiilissa.

Tutkimusten mukaan radion kuuntelu matkapuhelimella ja tabletilla lisääntyy vauhdilla. Vastatakseen kehityksen tarpeisiin kotimaiset radiokanavat tuottivat yhteisen palvelun, jota kautta voi kuunnella kaikkia suomalaisia radiokanavia.

Radiot.fi avautuu kesäkuussa beta-versiona, ja kaikki käyttäjät pääsevät mukaan palvelun kehittämiseen. Käytettävissä on heti responsiivinen verkkopalvelu sekä Android- ja Apple-sovellukset. Windows-sovellukset avautuvat pian. Palvelua kehitetään koko ajan.

Testaa palvelua jo nyt osoitteessa radiot.fi.

Kilpailut

Uusimmat