Kalusteiden kiillottamisesta hiuksien hoitamiseen - 7 yllättävää käyttötapaa vodkalle

19.06.2014 13:12 - Minna Talstila

Vodkalla voi tehdä paljon muutakin kuin hankkiutua humalaan.

Vodka on yksi maailman suosituimmista alkoholeista ja sitä käytetäänkin monissa tunnetuissa cocktaileissa. Kyseistä alkoholia on vuosien saatossa käytetty myös lääkkeenä esimerkiksi hedelmättömyyden, vatsakivun ja kulkutautien hoitamiseen. 

Nykypäivänä vodkan terveyttä edistävistä vaikutuksista voidaan olla montaa mieltä, mutta Cosmopolitan listaa kuitenkin kyseiselle alkoholille muita yllättäviä käyttöyhteyksiä. Alla onkin seitsemän syytä, miksi vodkaa kannattaa käyttää muutenkin kuin cocktailien yhteydessä.

Pyykin raikastaminen

Kyllä, saat vaatteesi tuoksumaan raikkaammalta vodkan avulla. Suihkuta alkoholia kankaaseen ja ripusta vaate kuivumaan paikkaan, jossa on hyvä ilmanvaihto. Kannattaa kuitenkin testata alkoholin vaikutus ensin pienellä alueella, sillä jotkut kankaat saattavat kyseisestä käsittelystä vahingoittua. 

Kalusteiden kiillottaminen

Kromiset, lasiset ja posliiniset tavarat ja kalusteet on helppo saada kiiltämään helpolla kikalla. Kostuta liina vodkalla ja pyyhi kalusteet. Helppoa, eikö?

Hyönteisten torjuminen

Kukaan ei varmasti tykkää hyttysten pistoista tai paarmojen puremista. Inhottavaa on myös suihkia itseensä pahanhajuista hyttysmyrkkyä. Vaihtoehtoisesti kannattaakin suihkuttaa itseensä vodkaa, jolloin ötökät pysyvät poissa. Voit myös ruiskuttaa alkoholia suoraan hyönteisiin.

Meduusan pistoksen rauhoittaminen

Ulkomailla pulikoituaan mahdolliset meduusan pistokset voivat tuntua todella ikävältä. Kipua voi yritää helpottaa vodkalla, joka myös desinfioi pistoksia. 

Hiuksien hoitaminen

Vodka ei vain saa sinua vain tuntemaan itsesi kauniiksi, se myös todella saa sinut näyttämään siltä. Kyseinen alkoholi nimittäin vaikuttaa hiustesi ulkonäköön. Lisää siis vodkaa shampoon sekaan ja voit saada kiiltävät hiukset.

Homeen poistaminen

Onko vessasi tiivisteissä hometta? Kokeile sen poistamiseen vodkaa. Laita alkoholia suihkupulloon ja ruiskuta homeläikkiin. Anna vodkan vaikuttaa 15 minuuttia ja hinkkaa läikät sitten pois vanhalla hammasharjalla. 

Hammaskivun helpottaminen

Jos sinulla on hammaskipua, tulisi sinun tietenkin ensisijaisesti hakeutua hammaslääkäriin. Jos et kuitenkaan pääse vastaanotolle heti, voit yrittää helpottaa kipua vodkan avulla. Sillä on nimittäin desinfioiva ja puuduttava vaikutus. 

Tiedätkö muuten, miten vodkaa kuuluisi oikeaoppisesti maistella? Katso ohjeet täältä.

Lähde: Cosmopolitan

Kilpailut

Uusimmat