Ole hiljaa! 7 ääntä, jotka eivät voi olla ärsyttämättä

19.06.2014 18:33 - Senni Loikala

On olemassa ääniä, jotka ovat kerrassaan sietämättömiä. Mitkä äänet saavat sinun hermosi kiristymään?

Maailmassa on paljon ääniä, jotka eivät todellakaan ole hunajaa korville. Alla kahdeksan soundia, jotka varmasti kuuluvat monien mielestä ärsyttävimpien äänten joukkoon:

Naapurin pissaaminen

Forenom listasi huhtikuussa asioita, jotka pännivät naapureita eniten. Listaan pääsivät muun muassa naapurista kantautuvat instrumenttien äänet, korkokengillä kävely ja yölliset äänet kylpyhuoneista. Moni saattaakin tietää, että kerrostalon seinät eivät välttämättä blokkaa lorotusta, joka tulee naapurin pissatessa.

Kynsien vetäminen liitutaulua pitkin

Saatat muistaa kouluajoiltasi, kun luokkatoveri kirskutti kynsiään liitutaulua pitkin. Vai kokeilitko kenties itse aiheuttaa lapsena tuota viheäliäistä ääntä, joka saa monet vavahtamaan ja niskavillat nousemaan pystyyn?

Palohälyttimen ujellus

Monet saattavat muistaa menneen televisiomainoksen, jossa raikaava palohälyttimen huuto sai pistämään toosasta äänet pois. Myös omassa kotona ujeltava palohälytin kokkaamisen yhteydessä pistää kummasti vipinää kinttuihin.

Lumiauran kolina

Talvella teiden siisteinä pitäminen on toki tärkeää, mutta herääminen aamuyöllä lumiauran kolinaan ei ole kaikista auvoisin kokemus. Samankaltainen tilanne on myös syksyisin, kun pihalla olevia puidenlehtiä saatetaan putsata kovaa ääntä pitävällä puhaltimella, tietysti kesken syvimpien unien.

Ruoan maiskuttaminen

Mikäli ruokaa maiskuttelee antaumuksella, voi se aiheuttaa ryppyjä kanssaruokailijoiden otsille. Tällöin saattaa tulla myös havainneeksi leukojen tiuhan jauhannan, jolloin maiskuttelu kuulostaa vieläkin sietämättömämmältä. Kuuluuko ruoan maiskuttelu sinusta maailman ärsyttävimpien äänten joukkoon?

Kissa raapimassa ovia yöllä

Kissat saattavat aiheuttaa omistajilleen harmaita hiuksia yöaikaan. Kun kuulet unesi läpi karvapallon raapivan ovia ja mouruavan, on se lähestulkoon sietämätöntä. Myös muiden lemmikkien yölliset äänet voivat saada savun nousemaan korvista, mutta aamulla olet jo todennäköisesti antanut hännänheiluttajallesi anteeksi tämän käyttäytyessä kuin mitään ei olisi tapahtunut.

Unikaverin kuorsaus

Monet tietävät, että vieressä kuorsaava unikaveri koettelee hermoja. Toki kuorsaamisen volyymi vaihtelee tapauskohtaisesti, mutta toisilla se saattaa nousta uskomattomiin desibeleihin. Tällöin kuorsaus voi kuulua jopa korvatulppien läpi, joten ainoaksi vaihtoehdoksi jää töytäistä nukkuvaa vierustoveria.

Uutisoimme aiemmin viidestä ääniympäristöstä, jotka viettelevät harrastamaan seksiä. Pääset juttuun tästä.

Kilpailut

Uusimmat