Kuin tiede-elokuvasta - tulevaisuudessa kaikilla voi olla oma helikopteri!

21.06.2014 12:15 - Eeva Rajala

Jos ison suunnitelmat toteutuvat, ihmiset voivat tulevaisuudessa lennellä omilla henkilökohtaisilla minihelikoptereilla paikasta toiseen.

Euroopassa rahoitetaan myCopter-nimistä hanketta, joka saattaa mahdollistaa tulevaisuudessa sen, että ihminen voi kirjaimellisesti ylittää liikenneruuhkat ja matkata tyylikkäästi kohteeseen omalla helikopterilla.

Idean minihelikoptereista keksi saksalainen Henrick H. Bülthoff vuonna 2007 sen jälkeen, kun Euroopan unioni etsi uusia ideoita liikennejärjestelmän parantamiseen. Tällä hetkellä kuusi eri instituutiota Euroopassa työskentelee tämän helikopteri-idean kimpussa. Hanke on kuitenkin vielä lasten kengissä. Ryhmä on kuitenkin saanut suunniteltua osia muun muassa helikopterin ohjausjärjestelmästä.

Kasvavat liikenneruuhkat ovat ongelma, ja ruuhkien ennakoidaan vain pahenevan tulevina vuosina. Nyt suunniteltavien helikopterien olisi tarkoitus lentää matalalla ja sopia sellaisillekin henkilöille, joilla ei ole lainkaan aiempaa lentokokemusta. Matalalla lentäminen ei sekoittaisi tavallista lentoliikennettä millään tavalla.

Vielä on kuitenkin monta muttaa matkassa. Suunnittelijoiden pitää muun muassa ratkaista se, miten helikopteria käsittelevät ei-lentotaitoiset henkilöt saadaan pysymään helikopterien kanssa ilmassa niin, etteivät he romuta kopteriaan heti ensimmäisen vastaantulijan kanssa.

Lähde: iflsience

Kilpailut

Uusimmat