Kenkien Tinder tekee shoppailusta vieläkin hauskempaa - oletko jo kokeillut?

30.08.2014 16:15 - Susanna Karttunen

Suomalainen mobiiliapplikaatio tekee kenkäshoppailusta vielä hauskempaa ja nopeampaa. SoShon toimitusjohtaja Teemu Kinos kertoi Voicelle tarkemmin sovelluksesta.

Kenkien Tinderiksi kutsuttu SoSho on suomalainen mobiiliapplikaatio. Tinderin tapaan tässäkin parinetsintäsovelluksessa esitetään käyttäjälle kuvia, joista hän voi pyyhkäisemällä joko oikealle tai vasemmalle valita, kiinnostaako vaihtoehto häntä vai ei.

SoShon toimitusjohtaja Teemu Kinos kertoi Voicelle applikaation kehittämisestä. Kengät olivat kyselytutkimuksen jälkeen varsin ilmeinen valinta sovelluksen tuotteeksi.

- Kysyimme valitulta joukolta naisia, mitä tuotetta he haluaisivat mieluiten selailla. Kengät olivat ihan selvä ykkönen, hän sanoo.

Kinoksen mukaan he voisivat mahdollisesti tehdä sovelluksesta versiot myös vaatteille. Tulevaisuudessa kengät voisi myös mahdollisesti ostaa suoraan sovelluksesta.

- Nyt alkuvaiheessa käyttäjälle annetaan linkit kenkien verkkokauppaan, mutta mahdollisesti tulevaisuudessa ne voidaan ostaa suoraan sovelluksesta, Kinos kertoo.

Samankaltainen sovellus löytyy esimerkiksi Britanniasta. Suomalaisen sovelluksen ero ulkomaiseen on, että brittiläinen sovellus on lähtenyt tekemään isojen tavaratalojen kanssa yhteistyötä, kun suomalaiset kehittäjät taas toimivat suoraan suunnittelijoiden kanssa.

- Näillä suunnittelijoilla ei välttämättä ole resursseja lähteä itse markkinoimaan tuotteitaan, jolloin sovelluksesta voi löytää uniikkeja tuotteita, Kinos sanoo.

Muista sovelluksista SoSho eroaa myös siten, että siihen on lisätty äänestystoiminto, jonka avulla käyttäjä voi kysyä haluamiltaan kavereilta mielipiteen mieleisistään kengistä. Toiminta on varsin hyödyllinen, koska monet naiset ostavat kenkänsä vasta sen jälkeen, kun ovat kysyneet kaveriensa mielipiteet.

Tiedätkö, mitä lempikenkäsi paljastavat sinusta? Lue tästä aikaisemmasta artikkelistamme.

Kilpailut

Uusimmat