Väärässä paikassa nauraminen tarttuu varmasti - kokeile pitääkö paikkansa

28.10.2014 18:55 - Susanna Karttunen

Nauru on läsnä jokapäiväisessä elämässämme, mutta silti siihen liittyy monia asioita, joita et ehkä tiennyt.

1. Parhaita nauruja ei saa vitseistä

Tutkimusten mukaan ihmiset eivät saa parhaita naurujaan kuullessaan vitsejä, vaan keskustellessaan ystäviensä kanssa. Nauramme 30 kertaa todennäköisemmin toisten ihmisten seurassa kuin yksinämme.

Tiede on todistanut, että nauru liittyy vitsien sijaan enemmän sosiaaliseen käyttäytymiseen ja sitä käytetään näyttämään toisille, että pidämme heistä ja ymmärrämme heitä.

2. Aivot huomaamat eron aidon ja tekonaurun välillä

Ihmisen aivot pystyvät automaattisesti erottamaan aidon ja teennäisen naurun toisistaan. Tekonaurua kuullessaan ihmisen aivoissa aktivoituu alue, joka pyrkii toisten ihmisten tunteiden ymmärtämiseen.

3. Nauru tarttuu

Kun ihminen kuulee toisen hohottavan, alkaa häntä myös helposti itse naurattamaan. On myös todettu, että jos nauraa toisen mukana, ymmärtää paremmin, onko tämän nauru aitoa vai teennäistä.

4. Tutut ovat hauskempia

Ihmisten mielestä vitsit ovat hauskempia, kun heille tuttu henkilö kertoo ne. Sen vuoksi stand up -koomikot pyrkivät shown alussa kysymään yleisöltä paljon kysymyksiä ja myös kertomaan jotain henkilökohtaista itsestään.

5. Parisuhteet kestävät kauemmin nauraessa

Tutkimusten mukaan paljon yhdessä nauravat ja toisilleen hymyilevät pariskunnat ovat sekä onnellisempia että pysyvät yhdessä kauemmin.

6. Nauru on viehättävää

Monen tutkimuksen mukaan sekä miehet että naiset pitävät huumorintajua tärkeämpänä ominaisuutena kuin älykkyyttä, koulutusta, työtä tai ulkonäköä. On myös todistettu, että ihminen pitää hänelle tuntematonta ihmistä viehättävämpänä, jos tämä nauraa hänen vitseilleen.

7. Jotkin asiat naurattavat lähes takuuvarmasti

Ihmiset pitävät erityisen hauskana sitä, kun joku alkaa nauraa tilanteessa, jossa pitäisi olla vakavana. Siksi monet YouTuben videot, joissa uutistenlukijoiden pokat eivät pidä, ovat niin suosittuja.

Katso itse alla oleva video vasektomiasta eli miehen siemenjohtimien katkaisusta kertovasta uutistenlukijasta ja yritä olla nauramatta.

Uutisoimme aiemmin nauramisen positiivisista terveysvaikutuksista. Artikkeliin pääset tästä.

Lähde: BBC

Kilpailut

Uusimmat