Maailman suurimman myrkkykäärmeen fossiili löytyi: "Puhumme hirviöstä"

10.11.2014 14:07 - Senni Loikala

Kreikasta on löytynyt fossiili, joka on joskus luikerrellut maapallolla hurjan kokoisena ja painoisena.

Tutkijat löysivät hiljattain Kreikasta fossiilin, joka avaa verhoa käärmeiden evoluutioon. Luikertelijoita pelkäävät voivat olla iloisia, että kyseinen käärmelaji on kadonnut maapallolta. Kyseessä on nimittäin niin massiivinen laji, että nykypäivän yksinä hurjimpina myrkkykäärmeinä pidetyt kuningaskobrat jäävät kakkosiksi.

Kokoa muinaisella Laophis crotaloides -käärmeellä on ollut kolmesta neljään metriin, mikä ei vielä riko luikertelijoiden pituusennätyksiä. Kuningaskobrat voivat nimittäin kasvaa reilu viisimetrisiksi. Muinainen käärme on kuitenkin painanut jopa lähes 26 kiloa, siinä missä kuningaskobrien vaakalukemiksi jää yleensä selvästi alle 10 kiloa.

- Tämä käärme todellakin oli valtava. Puhumme selvästi hirviöstä, tutkija Georgios Georgalis kertoo Live Science -sivustolle.

Kyseinen käärme on viihtynyt todennäköisemmin alueilla, joissa talvet ovat olleet leutoja, ennemmin kuin trooppisilla alueilla. Sen uskotaan syöneen pieniä nisäkkäitä. Melkoisen hyvä ruokahalu luikertelijalla on täytynyt olla, sen verran paljon se on painanut.

Seuraava artikkeli: Kammottava käärmefakta: Tappavan puraisun voi saada kuolleelta luikertelijalta

Lähde: Nature World News

Kilpailut

Uusimmat