Loppuuko ikäsi numeroon 9? Saatat tehdä vääriä päätöksiä

19.11.2014 11:15 - Susanna Karttunen

Moni tekee kalliita hankintoja tai suuria muutoksia elämäänsä uutta ikävuosikymmentä edeltävänä vuotena. Aina ne eivät kuitenkaan ole viisaita.

Tuoreen yhdysvaltalaistutkimuksen mukaan pyöreitä vuosia lähestyvät tekevät kaikkein eniten suuria elämäänsä koskevia päätöksiä.

- Analyysimme perusteella uutta vuosikymmentä lähestyvät ihmiset ovat todennäköisempiä tekemään suuria hankintoja. He saattavat esimerkiksi ostaa henkivakuutuksen, sijoittaa rahaa eläkesäästöön tai mennä kauneusleikkaukseen, tutkimuksen tekijät Adam Alter ja Hal Hershfield kertovat.

Uuden ikävuosikymmenen lähestyessä tehdään sekä hyviä että huonoja päätöksiä. Esimerkiksi itsemurhat ovat hieman yleisempiä tämän ikäisinä ja 29, 39, 49 ja 59-vuotiaat parisuhteessa olevat miehet ovat muun ikäisiä 20 prosenttia todennäköisempiä liittymään deittisivustolle, jossa etsitään salarakkaita.

Positiivista on, että ihmiset, joiden ikä loppuu numeroon yhdeksän, haluavat pitää parempaa huolta kehostaan. He ovat esimerkiksi 25 prosenttia muita todennäköisempiä osallistumaan ensimmäistä kertaa maratonille. Lisäksi omaa elämää enemmän miettiessä saattaa löytää siitä muita epäkohtia ja niistä eroon pääsemällä tulla onnellisemmaksi.

Vaivaako ikäkriisi? Aiempaan artikkeliimme on koottu vinkkejä, joiden avulla pääset eroon ahdistuksesta.

Lähde: Huffington Post

Kilpailut

Uusimmat