Raskaus järisytti anoreksian sairastaneen naisen elämää: "Olin paniikissa"

05.01.2015 18:15 - Senni Loikala

Nuori syömishäiriöstä selvinnyt brittiäiti jakaa koskettavan selviytymistarinansa.

Brittiläinen Rebekah Clegg kuuli 14-vuotiaana koulutovereiltaan uudesta dieetistä. Normaalipainoinen tyttö ryhtyi laihdutuskuurille ja ilahtui joka kerta, kun luokkatoverit ihastelivat hänen aiempaa solakampaa ulkomuotoa. Pian uusi elämäntapa lähti käsistä.

- Kaikki alkoi kokeilemastani typerästä dieetistä, josta tuli minulle päähänpinttymä, ja vakuutin itselleni, että minusta täytyy tulla laihempi, Clegg kertoo.

Siitä seurasi, että Clegg söi vain kolme kulhollista muroja ja omenan päivässä. Niistä hän sai vain 200 kaloria vuorokaudessa.

Minimaalisen ruokavalion lisäksi tyttö alkoi jumpata huoneessaan ennen kouluun menoa ja aloitti juoksuharrastuksen. Lisäksi Clegg pakotti itsensä tekemään 500 punnerrusta päivässä.

Nuoren naisen ulkomuoto oli luurankomainen. Hän painoi enää vain vähän alle 48 kiloa.

Apu löytyi klinikalta

Kun Cleggin kuukautiset loppuivat rankan laihtumisen takia ja vaatteet roikkuivat löysinä hänen päällään, haki hänen äitinsä apua lapselleen.

Nuori nainen pääsi klinikalle, jossa hoidetaan anorektikkoja. Siellä hoitajat istuivat vieressä ruokailujen ajan kolmesti päivässä.

- Joka aterian jälkeen meidät laitettiin istumaan olohuoneeseen puoleksi tunniksi, jotta hoitajat pystyivät tarkkailemaan, ettemme vain urheilisi salaa, Clegg sanoo.

Hoitajat tulivat seuraksi myös kylpyhuoneeseen, jotta anoreksiaa sairastavat tytöt pysyisivät hoitosuunnitelmassa.

- Tytöiltä kesti syödä yli tunti yhtä ateriaa. Tiesin, että jos en tulisi parempaan kuntoon, kuolisin klinikalle, Clegg kertoo.

Hiljalleen Clegg pääsi jälleen jaloilleen. Hänen painonsa alkoi nousta. 

Jälkikasvu muutti elämän

Kun Clegg, 22, oli viimein selviytynyt anoreksiasta, hän alkoi nauttia vapaudestaan. Hän sai ensimmäisen kerran myös töitä.

Kuntoilu oli naiselle yhä tärkeää. Salilla hän tapasi tulevan aviomiehensä, itsensä ikäisen palomiehenä työskentelevän Danielin.

He alkoivat tapailla ja kolmea vuotta myöhemmin Daniel kosi tyttöystäväänsä. Clegg kuitenkin pelkäsi, että anoreksia olisi tehnyt hänestä hedelmättömän. Toukokuussa 2013 huomattu raskaus teki pariskunnan ikionnellisiksi.

- Olin haltioissani, kuten myös Daniel, mutta yhtäkkiä tajusin sen faktan, että täytyisi syödä kahden edestä. Lyhyesti sanottuna, olin paniikissa pelkästä ajatuksesta, että minusta tulisi isompi ja pitäisi syödä enemmän. Mutta tiesin, että pienokaisemme vuoksi minun täytyisi pistää hänet itseni edelle, Clegg kertoo.

Clegg päätti syödä aina, kun hänellä oli nälkä. Lautaselle päätyi tupla-annoksia, sillä hän tahtoi vatsassa kasvavan vauvan saavan kaikki tarpeelliset ravintoaineet.

- Painoni hiljalleen saavutti ensimmäistä kertaa vuosiin vaiheen, kun vaakalukemat alkoivat vitosella, enkä välittänyt siitä.

Pariskunta sai terveen tyttövauvan, Lolan. Lapsensaanti on muutti Cleggin elämän.

- Fokukseni on nyt tyttäressäni ja tahdon hänen kasvavan hyvin, onnellisena ja terveenä; samanlaisena kuin äitinsä nykyään.

Pääset katsomaan kuvan Cleggista sairaana, raskaana ja nykyään vauvansa kanssa täältä.

Seuraava artikkeli: Aina on toivoa: Syömishäiriöstä parantuneiden "ennen ja jälkeen" -kuvat ravistelevat mieltä

Lähde: Daily Star

Kilpailut

Uusimmat