Käytä treenihousuja myös salin ulkopuolella - ihmiset pitävät sinua rikkaampana

27.04.2015 09:15 - Eeva Rajala

Jopa tiedemiehet ylistävät joogahousuja ja niiden vaikutusta elämän mielekkyyteen.

Joogahousut ovat kenties mukavimmat housut, mitä maan päältä löytyy. Ne eivät kiristä vääristä paikoista, ja saavat yleensä takamuksenkin näyttämään paremmalta. Yhdysvalloissa puhutaan joogahousuilmiöstä, ja kireiden joogahousujen myynti nousee koko ajan.

Monet julkisuuden henkilöt, kuten Jennifer Lopez ja Reese Witherspoon, ovat ottaneet kaiken irti treenivaatteisiin pukeutumisesta. Heidän on bongattu useammankin kerran kaupungilta joogahousuissaan.

Ihmiset pitävät varakkaampana

Women's Health -lehti kertoo Harvard Business Schoolin tekemästä tutkimuksesta, jonka mukaan naisesta tulee vakavasti otettava, jos hän käyttää joogahousuja tai muita treenivaatteita myös treenisalin ulkopuolella. Syy löytyy asenteesta, sillä joogapöksyjä käyttävä nainen kertoo muille olevansa liian viileä tapaus, jotta seuraisi muiden noudattamaa käyttäytymismallia tai tuoreimpia muotitrendejä.

Tutkijat kirjoittavat, että muut voivat nähdä henkilön varakkaampana, jos hän on pukeutuneena treenivaatteisiinsa esimerkiksi jossakin luksusliikkeessä.

- On huomattu, että tietynlaisissa tilanteissa eri tavalla ajattelu, kuten kieltäytyminen esimerkiksi jonkin pukukoodin tai käyttäytymismallin noudattamisesta, voi olla signaali korkeammasta asemasta, tutkijat kirjoittavat.

Lue myös: Toimistosta suoraan salille - kaksi tapaa yhdistää treenivaatteet töihin

Lähde: Women's Health

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat