Alaikäisistä autotytöistä nousi raivo: Nelikymppiset puristelevat ja huorittelevat teinityttöjä?

28.04.2015 11:46 - Rea Tallgren

Automessuilla nähdään mitä erilaisempia promotyttöjä. Heidän ikärajansa kuitenkin puhututtavat.  

Automessuilla nähdään usein kauniita naisia, jotka poseeraavat ajoneuvojen vierellä. Lisäksi he saattavat toimia promotyttöinä kojuissa. Kyseisissä työtehtävissä vaatteet ovat yleensä paljastavia ja asiakkaat saattavat tulla iholla.

Nyt mietitään sitä, minkä ikäisten tyttöjen ja naisten on soveliasta promotyttöinä toimia. Asia on noussut tapetille, kun kävi ilmi, että Tampereella viikonloppuna järjestetyissä Hot Rod & Rock Show -messuilla mannekiineina oli alaikäisiä tyttöjä. Asiasta uutisoi Iltalehti.

Netissä asiasta on käyty vilkasta keskustelua ja moni on ollut raivoissaan asiasta. Voicen selvityksen mukaan ainakin yksi kyseisillä messuilla työskennelleistä promotytöistä on vasta 15-vuotias.

Voicen Herättäjät haastattelivat asian tiimoilta kymmenen vuoden ajan promotehtäviä tehnyttä Tanja Myllystä.

- Nämä tapahtumat ovat niitä, missä myydään alkoholia. Siellä saattavat ihmiset olla enemmänkin tuiskeessa kuin olisi tarpeen. Siellä saatetaan tulla ihan puristelemaan rintoja ja takamusta ja kysymään, saisiko piparia. Sitten kun ystävällisesti lähdet siitä pois tai sanot, että voitko poistua, niin sitten huudetaan sitä h-sanaa perään.

Myllysen mukaan tyypillinen iholle kävijä on keski-ikäinen, maistissa oleva mies.

- Yhtälö on aika kauhea, kun joku 40-vuotias Pentti huutelee 15-vuotiaalle Miisalle, että annatko piparia.

Myllysen mukaan ikäraja promotytön hommissa automessuilla pitäisikin olla selvä.

- Minusta noihin hommiin päästäkseen pitäisi olla täysi-ikäinen. Ja mieluiten ehkä vielä vähän vanhempikin kuin 18-vuotias, hän sanookin.

Voicen Herättäjät Anssi Honkanen, Noora Hautakangas ja tuottaja Jääskeläinen äänessä arkisin klo 6-10.

Kilpailut

Uusimmat