Salasanat luodaan jatkossa emojeista? "Ihmisillä poikkeuksellinen kyky muistaa kuvia"

16.06.2015 19:31 - Senni Loikala

Nelinumeroiset salasanat saatetaan jatkossa korvata emojeilla. Brittiyrityksen keksintö saattaa myös parantaa turvallisuutta virtuaalimaailmassa.

Miltä kuulostaisi, jos pystyisit luomaan itsellesi salasanan pelkästään emojeita käyttämällä? Brittiläinen pankkialan yritys Intelligent Environments on luonut maailman ensimmäisen kuvaikoneihin perustuvan salasanatoiminnon. Siinä pystyy neljän numeron sijaan luomaan itselleen salasanan neljästä emojista.

Toiminnossa on 44 emojia, joista saa lähes 3,5 miljoonaa erilaista yhdistelmää. Tavanomaisissa numeroihin perustuvissa pin-koodeissa variaatioita pystyy tekemään vain noin 7300.

Saattaa parantaa turvallisuutta

Virtuaalimaailmassa monet eivät panosta tarpeeksi turvallisen salasanan keksimiseen. Numeroilla rakennetuissa salasanoissa yleisimpiä ovat "123456", "12345678" sekä omaan syntymäpäivään perustuvat salasanat. Julkaisimme aiemmin listan salasanoista, joita kenenkään ei tulisi käyttää. Pääset lukemaan ne täältä.

Uusissa emoji-salanoissa ihmiset eivät pysty luomaan salasanoja tärkeistä merkkipäivistään, koska heidän täytyy luoda salasana vain kuvaikoneita käyttämällä. Tämä voi parantaa turvallisuutta, kunhan ihmiset eivät valitse emojeista kaikista ilmeisimpiä salasanoihinsa.

Voi myös olla, että kuvaikoneista tehdyt salasanat jäävät numeroita paremmin mieleen. Yrityksen antaman lausunnon mukaan idea "leikkii ihmisten poikkeauksellisella kyvyllä muistaa kuvia, mikä juontaa juurensa evoluutiohistoriaamme."

Yrityksen täytyy vielä kuitenkin tehdä töitä, ennen kuin emoji-salanat tulevat asiakkaiden käyttöön. Se ei myöskään ole patentoinut ideaa, joten kuvaikoneihin perustuvat koodit ovat vielä tällä hetkellä vapaata riistaa.

Lue myös: Yksi vähemmistö unohtui: Tuhannet vaativat Applea lisäämään valikoimaan uuden emojin

Lähde: The Verge

Kilpailut

Uusimmat