Yksi vähemmistö unohtui - tuhannet vaativat Applea lisäämään valikoimaan uuden emojin

05.06.2015 12:15 - Senni Loikala

Kun Apple julkaisi uudet emojinsa, skottilainen Emma Kelly oli kuin tulisilla hiilillä. Hän kuitenkin joutui pettymään, mutta ajaa nyt punapäiden asiaa.

Skotlannissa punapäät vaativat oikeuksiaan - he nimittäin tahtovat, että emojien joukkoon tulisi punatukkainen yksilö. Jo 11 000 ihmistä on pistänyt nimensä Ginger Parrot -sivustolla olevaan adressiin, jossa Applen toivotaan lisäävän kuvaikoneihin myös punahiuksisen emojin.

Kampanjan mukaan punahiuksisia on maailmassa 138 miljoonaa ja siitä huolimatta he eivät vielä ole päässeet edustetuiksi kuvaikoneihin.

Applen uudistus unohti punapäät

Apple julkaisi helmikuussa uudet emojinsa, joissa erilaisuus otettiin aiempaa paremmin huomioon. Tuolloin muun muassa eri rotuiset ihmiset ja sateenkaariperheet saivat omat kuvaikoninsa. Punahiuksisten asiaa ajava Emma Kelly Ginger Parrotista odotti, että uudistus olisi kääntynyt myös skottien iloksi.

- Kun ne (uudet emojit) tulivat, olin todella innostunut ja ajattelin, että: "Nyt se tapahtuu, tämä on meidän hetkemme", Kelly sanoo.

Nainen joutui kuitenkin pettymään, sillä toivotunlainen emoji ei ollut valikoimassa. Sen vuoksi kampanja vetoaa emojeista päättäviin tahoihin Appleen ja Unicode Consortiumiin seuraavasti: "Jos sanotte kehittyvänne kohti monimuotoisuutta, miksette lisäisi muutamaa punahiuksista emojia joukkoon?"

Lue myös: Emojit kuvastavat eri tunteita kuin luulit - katso, milloin omaa suosikkiasi kuuluisi käyttää

Lähde: BBC

Kilpailut

Uusimmat