Kuva: Fotolia

Vankien tatuoinnit esittelyssä - lue, mitä ne kertovat omistajansa rikoksista

06.01.2016 21:15 - Senni Loikala

Pelikortit, viisariton kello ja kyynel kuuluvat suosittuihin vankilatatuointeihin. Monien kuvien merkitykset ovat rankkoja ja kertovat paljon vangin historiasta.

Vankiloissa tehdyt tatuoinnit eivät yleensä sisällä värejä, koska usein vain mustaa mustetta on saatavilla. Lue alta, mitä yhdeksän suosittua rikollisten kuvaa tarkoittavat.

Kyynel

Kyyneltä esittävän tatuoinnin merkitys vaihtelee maantieteellisesti. Joissain paikoissa se viittaa kantajansa saamaan pitkään vankeusrangaistukseen, kun taas toisissa se tarkoittaa vangin tehneen aikoinaan murhan.

Jos kyyneltatuointi sisältää pelkät ääriviivat, viittaa se usein murhayritykseen. Se voi myös tarkoittaa, että vangin ystävä on murhattu ja hän on yrittänyt kostoa.

Hämähäkin verkko

Yleensä kyseinen kuva löytyy vangin kyynärpäästä. Sijainnilla symboloidaan sitä, että rikollinen on istunut kyynärpäät pöydän päällä niin kauan, että hämähäkki on ehtinyt kutoa seittinsä häneen. Joskus verkkokuvio on tosin tatuoitu niskaan.

Verkkoa esittävät tatuoinnit viittaavat usein juuri pitkään vankeustuomioon.

Risti rinnassa

Erityisesti venäläisissä vankiloissa löydettävä tatuointi viittaa siihen, että kantaja on saanut hyvin arvostetun aseman muiden rikollisten tai jengiläisten keskuudessa. Ristitatuointi rintakehässä tarkoittaa, että henkilö on kaikista arvostetuimmassa ja kovimmassa asemassa, minkä hänen piireissään voi saavuttaa.

Jos rintakehässä on ristin sijaan tiikerin kuva, viitataan sillä vangin aggressioihin poliisia kohtaan.

Pelikortit

Pelikortteja esittävät tatuoinnit viittaavat usein siihen, että niiden kantaja pitää uhkapeleistä ja pelaamisesta yleensä. Niillä voidaan viitata myös kantajan näkemykseen siitä, että elämä on yhtä riskien ottamista.

Myös sillä on väliä, nähdäänkö tatuoinnissa pata-, hertta-, risti- vai ässäkortteja. Pata symboloi varasta, ja risti yleisesti rikollista. Hertta tarkoittaa, että kantaja etsii vankilasta ”romanttista” seuraa. Jos korteista löytyy timantteja, on kantaja todennäköisesti ollut vakooja tai toiminut laittomana tietolähteenä.

Tatuointeja pelikorteista löytyy erityisen paljon venäläisten vankiloiden asukkailta.

Kolme pistettä

Kyseinen vankilatatuointi löytyy yleensä rikollisen käsistä tai silmien ympäriltä. Se viittaa sanontaan “mi vida loca” eli suomennettuna “minun hullu elämäni”.

Kolmen pisteen tatuointi kuvastaa kantajansa elämäntyyliä, jonka vahvana osana on yleensä kuuluminen johonkin jengiin. Se ei kuitenkaan ole minkään tietyn jengin tunnusmerkki. Joissain tapauksissa kuvalla voi olla myös uskonnollisia merkityksiä.

Yleensä pistetatuoinnit on valmistettu varsin alkeellisilla välineillä.

Viisi pistettä

Pisteet on yleensä tatuoitu peukalon ja etusormen väliin, ja niillä viitataan vankilassa vietettyyn aikaan. Kuvassa neljä ulointa pistettä kuvastavat vankilan seiniä, ja keskellä oleva piste itse vankilan asukasta.

Kyseinen kuva on yleinen vankiloissa ympäri maailmaa. Jos tatuointi löytyy jostakin muusta kohtaa kehoa, saattaa se viitata esimerkiksi Chicagon alueen katujengien People Nation -liittoumaan.

EWMN

Kirjaimet viittaavat englanninkielisiin sanoihin ”Evil, Wicked, Mean, Nasty” eli suomennettuna ”Paha, Häijy, Ilkeä, Inhottava”.

Kyseinen kirjainyhdistelmä tuli suosituksi sen jälkeen, kun näyttelijä Robert Mitchumilla nähtiin samantyyppiset tatuoinnit Räsynukke-elokuvassa vuonna 1955. Hänen esittämällään rikollisella oli tatuoitu rystysiin vihaa ja rakkautta tarkoittavat sanat "love" ja "hate".

A.C.A.B.

Kyseiset kirjaimet viittaavaat englanninkieliseen lauseeseen “All Cops Are Bastards” eli suomennettuna “Kaikki kytät ovat mulkkuja”.

Jotkut väittävät, että kirjaimet viittaisivat lauseeseen “Always Carry A Bible”, eli suomeksi ”Kanna aina Raamattua mukana”. Uskomuksen mukaan tällöin olisi kyse niiden henkilöiden tatuoinneista, jotka katuvat ottamaansa kirjainyhdistelmää.

A.C.A.B.-tatuointi on erityisen suosittu brittivankien keskuudessa.

Viisariton kello

Kyseisellä kuvalla viitataan pitkään vankeusrangaistukseen ja ajan kuluttamiseen kiven sisällä. Muodoltaan tatuointi muistuttaa usein joko seinäkelloa tai kaappikelloa.

Pitkän tuomion saaneet ottavat usein viisarittoman ajannäyttimen ranteeseensa, jolloin kuvaan lisätään monesti myös kellon hihnat.


Lue myös: Maailman vanhin tatuointi löydettiin - kuva leviää netissä

Lähde: Tech Insider

Kilpailut

Uusimmat