Kuva: Fotolia

Koirat rakastavat omistajiaan enemmän kuin kissat! Tutkimus todistaa

12.02.2016 18:15 - Senni Loikala

Kissat ja koirat ovat molemmat upeita lemmikkejä. Tutkimuksen mukaan hauvojen kiintymys on kuitenkin jotakin tavattoman suurta.

Brittiläinen BBC-televisioyhtiö teki dokumentin tutkijoista, jotka selvittivät koirien ja kissojen eroja. Today-sivuston mukaan tutkijat tahtoivat saada selville, kumpi lemmikkieläin kiintyy omistajaansa vahvemmin.

Tutkimus oli pienimuotoinen ja siihen osallistui kymmenen koiraa ja kymmenen kissaa. Tutkijat ottivat lemmikeiltä sylkinäytteet ja antoivat niiden leikkiä omistajansa kanssa kymmenen minuutin ajan. Tämän jälkeen hännänheiluttajilta otettiin uudet sylkinäytteet.

Tulokset ilahduttavat koiranomistajia

Molempien lemmikkien oksitosiinin eli ”rakkaushormonin” tasot nousivat. Koirilla kyseinen kiintymyksestä kertova hormonitaso nousi noin 57:llä prosentilla, kun taas kissoilla se nousi vain 12:ta prosentilla.

- Oli todella yllättävää huomata, että koirat tuottivat niin suuria määriä oksitosiinia. Oli myös mukava huomata, että kissat tuottivat sitä edes vähän. Niinpä kissat tuntevat yhteyttä omistajiinsa edes joinain hetkinä, neurotieteilijä ja lääkäri Paul Zakin kertoo.

Zakin mukaan puolisoiden ja lasten oksitoniinitasot nousevat keskimäärin 40-60 prosenttia, kun he pääsevät kanssakäymisiin toistensa kanssa. Näin ollen koirat ”rakastavat” joissain tapauksissa omistajaansa jopa enemmän kuin kumppanit tai lapset – ainakin hetkellisesti.


Lue myös: Omistatko koiran vai kissan? Tutkimus selvitti, mitä lemmikkisi paljastaa luonteestasi

Lähde: Today

Kilpailut

Uusimmat