Kuva: Fotolia

Raiskauksen uhreille suunniteltiin tatuointi - symboloi voimaa ja selviytymistä

07.03.2016 12:45 - Senni Loikala

Oscar-gaalassa lavalle nousi esiintyjiä, jotka olivat joutuneet seksuaalisen hyväksikäytön uhreiksi. Heidän ihoiltaan löytyi palavaa ruusua esittävä tatuointi.

Lady Gaga, 29, nousi Oscar-gaalassa lavalle esittämään Til It Happens To You -kappaleensa helmikuun lopulla. Artisti ei astellut yleisön eteen kuitenkaan yksin, vaan hänen rinnallaan oli seksuaalisen hyväksikäytön uhreiksi joutuneita miehiä ja naisia.

Yksi tähden kanssa lavalle astelleista henkilöistä oli Jackie Lin, kertoo Huffington Post -lehti. Hänen ihollaan oli tuolloin uusi, tulessa olevaa ruusua esittävä tatuointi. Sama kuva löytyi monilta muiltakin Gagan rinnalla esiintyneiltä henkilöiltä.

Esiintyjät olivat saaneet idean siitä, että he ottaisivat yhteisen tatuoinnin ennen Oscar-gaalaa. Lin suunnitteli kuvan tulessa olevasta ruususta, joka symboloi voimaa, selviytymistä ja seksuaalisen hyväksikäytön uhrien yhteisöllisyyttä. Näin ollen tatuointi on tarkoitettu myös heille, jotka ovat joutuneet raiskauksen uhriksi.

- Liekin tarkoitus on olla todella voimakas, ei mitään surullista. Se ei ole mitään, mikä tekisi olosi masentuneeksi, vaan voit katsoa sitä ja se muistuttaa, että on paljon muitakin ihmisiä, jotka ovat käyneet saman läpi ja me taistelemme yhdessä, Lin kertoo.

Palavia ruusuja tatuoidaan useissa maissa

Lin kertoo saaneensa tietää, että seksuaalisen hyväksikäytön kokeneet ihmiset useista eri maista ovat jo ehtineet ottaa palavan ruusun tatuoinnin.

- On uskomatonta tietää, että monet ihmiset tulevat nyt esiin tarinoidensa kanssa ja ottavat tatuoinnin, Lin sanoo.

Huffington Postin mukaan tatuointi löytyy nyt myös Gagan vasemmasta olkapäästä. Hänen kerrotaan kertoneen uudesta kuvasta torstaina Snapchat-palvelussa. Pääset katsomaan kuvan Gagan tatuonnista täältä.

Katso alta, miltä "palava ruusu" -tatuointi näyttää.

Lähde: Huffington Post

Lue myös: Kuulovammainen nainen tatuoi korvansa taakse viestin - kuvasta nettihitti

Kilpailut

Uusimmat