Ikää tulee, mutta siitä viis! 20 hyvää syytä vanheta

09.07.2014 15:12 - Rea Tallgren

Vanheneminen ei todellakaan ole huono juttu - päinvastoin!

Vanhenemisen ei tarvitse olla surullinen tai masentava juttu. Päinvastoin, siitä kannattaa ottaa kaikki irti! Listasimme alle parhaita, iän mukanaan tuomia asioita.

1. Ennen murehdit selluliittiasi koko ajan ja vertailit itseäsi muihin. Nykyään myös kaikista hoikimmilla ystävilläsi on selluliittia, eikä se sinuakaan enää samalla tavalla hätkähdytä.

2. Nuorempana mietit, mitä muut ajattelevat sinusta. Nyt mietit, mitä sinä ajattelet heistä.

3. Ennen tyylisi muokkautui sen mukaan, mistä uskoit muiden pitävän. Nyt pukeudut vaikka Crockseihin, jos ne ovat sinusta itsestäsi mukavat.

4. Enää ei tarvitse käyttää epämiellyttäviä alusvaatehepeniä, jos ei itse sitä halua. Et myöskään pelkää enää sanoa, jos et pidä jostain, mitä sängyssä tapahtuu. Näytät klitoriksesi paikan vaikka taskulampun avulla, kunhan sinäkin saat nauttia.

5. Olet alkanut pitää rypyistäsi, sillä ne kertovat eletystä elämästä. Myös ystävilläsi on niitä jo, joten et todellakaan ole mikään rusina verrattuna muihin.

6. Ennen niin isoilta vaikuttavat asiat ovat saaneet uudenlaiset mittasuhteet. Satasen veromätkyt tai lapsen huono kouluarvosana on pientä, kunhan saat perheinesi olla terve ja onnellinen.

7. Rintasi, jotka olivat ennen sinusta todella väärän muotoiset ja -kokoiset ovat nykyään juuri sellaiset, kuin niiden pitääkin. Ja ei, ne eivät välttämättä muuttuneet, mutta sinun suhtautumisesi niihin muuttui.

8. Suurin osa ajastasi kuluu nykyään rakkaidesi kanssa, etkä koe pakonomaista tarvetta ylläpitää kuluttavia tai tyhjiä ihmissuhteita, koska tiedät olevasi onnellisempi ilman niitä.

9. Vatsamakkara? Ei se mitään, antakaa lisää ruokaa.

10. Myöskään lomalla kerätyt kilot eivät enää hätkähdytä, sillä ne ovat merkki hyvästä reissusta - ja niistä pääsee eroon helposti.

11. Enää et joudu miettimään, miten suudellaan oikein tai uskallatko tarttua ihmistä, josta pidät, kädestä.

12. Kuukautiskipusi ovat (ainakin toivottavasti) helpottaneet huomattavasti teinivuosilta.

13. Virheet, joita teet, eivät enää jää yleensä piinaamaan sinua yhtä pitkäksi aikaa kuin ennen.

14. Sinulla on jo oikeus ja auktoriteetti komennella lapsia (vieraitakin).

15. Kun tästä vielä vähän vanhenet, pääset jo bussissa ja junassakin aina istumaan!

16. Kaikki huonekasvisi eivät välttämättä enää kuole (ainakaan päivien sisällä).

17. Osaat sanoa ei - etkä edes häpeä tai pode huonoa omaatuntoa sen sanomisesta.

18. Olet saavuttanut iän, jolloin voit joskus vain todeta, ettei sinua kiinnosta mikään ja vain ottaa löysin rantein - ja sekin on ihan okei.

19. Vatsan toiminen on normaali keskustelunaihe, eikä sitä tarvitse häpeillä.

20. Kun heräät aamulla, et pelkää, että tänään taivas putoaa niskaasi. Tiedät nimittäin, että jos niin käy, sinä selviät siitäkin. Ja sen on elämä ja eletyt vuodet sinulle opettaneet.

Kerroimme aiemmin asioista, jotka ovat täysin toisin 30 vuotta täytettyäsi verrattuna parikymppisen elämään. Lue tuo hauska lista tästä.

Kilpailut

Uusimmat