Miksi miehet eivät syö salaattia? Tutkimus selvitti vastauksen

15.09.2015 17:45 - Senja Rapila

Oletko koskaan miettinyt, miksi mies saattaa vältellä salaatin syömistä? Nyt sille on löytynyt täysin looginen selitys, kun kanadalainen tutkimus on lähtenyt asiaa selvittämään.

Uuden kanadalaisen tutkimuksen mukaan miesten on tarkoitettu tekevän vähemmän terveellisiä ruokavalintoja.

Ensimmäisessä tutkimuksen vaiheessa 93 aikuista pyydettiin vastaamaan, ovatko tietyt ruuat maskuliinisia vai feminiinisiä. Vastausten perusteella epäterveelliset ruuat olivat enemmän maskuliinisia, ja terveelliset ruuat olivat feminiinisiä.

Muffinit miesmäisissä pakkauksissa

Toisessa vaiheessa osallistujia pyydettiin maistamaan täysin identtisiä mustikkamuffinsseja. Muffinipakkaukset kuitenkin erosivat toisistaan. Toinen oli maskuliininen pakkaus (jalkapalloilijoiden kuvia, tai sellaisia sanoja kuten "megapakkaus"), ja toinen oli feminiininen pakkaus (kuvia ballerinoista, sanoja kuten "terveellinen") tai pakkaus, jossa stereotyypit olivat jollain tavalla sanallisesti sekä kuvallisesti, yhdistetty.

Tutkijat saivat selville, että miesosallistujat maistoivat mieluummin pakkauksesta, joka vaikutti maskuliiniselta. Tutkijat onnistuivat täten todistamaan, että miehet usein valitsevat ruuat sen perusteella, kuinka miehekkäältä ne vaikuttavat, eivätkä suinkaan ruuan terveellisyyttä pohtien. 


Lue myös: Silmät avaava video paljastaa, kuinka järisyttävästi pikaruokien koko on kasvanut 50 vuodessa

Lähde: Elite Daily

Kilpailut

Uusimmat