Taiteilijan kuukautiskuva Instagramissa aiheutti kohun - "sehän on vain punainen täplä"

28.03.2015 10:15 - Henna Koste

Instagram poisti nuoren naisen lataaman otoksen, jossa näkyi läiskä kuukautisverta.

Runoilija ja opiskelija Rupi Kaur postasi Instagramiin kuvasarjan osana koulutyötään. Yhdessä kuvassa nainen makaa sängyllä selin kameraan. Mallin housujen läpi on tullut läikkä kuukautisverta, jota on myös hieman patjalla. Myös muissa sarjan otoksissa jatkuu sama teema.

Taiteilija kuitenkin hämmentyi, kun kyseinen kuva oli poistettu hänen tililtään ylläpidon toimesta. Ylläpito vetosi kuvan olevan sääntöjen vastainen. 

Sitkeä Kaur lisäsi kuvan uudelleen tililleen.

- Tyttö on täysin pukeutunut. Kuva on minun. Se ei hyökkää mitään ryhmää vastaan. Se ei ole roskapostia. Koska se ei riko sääntöjä, postasin sen uudelleen, Kaur perusteli. 

Hän ei käsitä miksi kuva, jossa näkyy pieni läikkä vuotoa on kielletty. Sen sijaan alaikäiset tytöt saavat postata paljastavia kuviaan. Kaur kuvailee kuukausittaisen vuodon olevan ihmiskunnan mahdollisuus.

Saatesanoista ei ollut apua. Instagram poisti toistamiseen Kaurin kuvan. Nyt kuvien jakopalvelu on pyytänyt anteeksi. Ylläpito muistuttaa tekevänsä myös virheitä.

-  Tässä tapauksessa olemme poistaneet virheellisesti sisältöä. Korjasimme virheen heti, kun saimme ilmoituksen, Instagramista pahoiteltiin.

Nuori opiskelija on lisännyt kuvan jälleen tililleen. Taitelija uskoo kuvan poiston syynä olevan naisviha. Kaur tuntee kuitenkin itsensä voittajaksi. Hän kommentoi Vice-lehdelle, ettei olisi uskonut kuvan olevan näin iso juttu.

- Sehän on vain punainen täplä, nainen ihmetteli.

Kuva on kerännyt liki 40 000 tykkäystä ja kirvoittanut kommentteihin.

Aihe on kiihdyttänyt etenkin naisia. Ovatko kuukautiset likainen ja häpeiltävä asia vielä vuonna 2015?

Lue myös: Älä arvota naista vaatteiden mukaan - kampanjakuvat herättelevät todellisuuteen

Lähde: Cosmopolitan

Kilpailut

Uusimmat