Täydellinen rakkaustarina sai kruununsa - radion kuulijakilpailu johti häihin

05.03.2014 22:09 - Mikko Räsänen

Kun raisiolainen Saija Randelin osallistui Voicella on lentokone -radiokilpailuun, ei hän arvannut, että sen seurauksensa hän löytäisi itsensä kirkon alttarilta.

The Voice -radiokanava järjesti viime keväänä Voicella on lentokone -kilpailun, jossa 30 kuulijaa lennätettiin viikoksi Azoreille aktiivilomalle. Yksi voittajista oli raisiolainen Saija Randelin, joka oli ollut kihloissa jo neljä vuotta. Häitä ei kuitenkaan ollut kuulunut. Yritystä oli kyllä ollut, sillä naimisiin oli yritetty mennä kahdesti, mutta molemmilla kerroilla suunnitelma oli mennyt pieleen.

Ensimmäisellä kerralla Saija ja hänen miehensä Joonas suunnittelivat siviilivihkimistä, mutta se peruuntui, kun Saija ajatteli, ettei haluakaan mennä naimisiin maistraatissa.

Myöhemmin tarkoitus oli yllättää sukulaiset menemällä naimisiin pariskunnan lapsen ristiäisissä.

- Silloin olimme liikkeellä liian myöhään, emmekä ehtineet saada kuulutuksia ajoissa, Saija muisteli Voicen haastattelussa

Koko kihlausajan Saijan mies oli halunnut matkustaa Portugalille kuuluville Azoreille.

- Minä en ollut halunnut, koska Azorit ei ole rantalomakohde, Saija kertoi syyksi, miksi Azoreille ei oltu matkustettu.

Saijan mies oli kuullut radiosta Voicella on lentokone -kilpailusta, ja että sen voittajat lennätetään Azorien lämpöön. Mies ilmoitti Saijan kilpailuun tämän tietämättä. Se oli riskialtista, koska kilpailun ideana oli kuitenkin se, että juontajat arpovat tasatunnein jonkun osallistujan, jonka nimi luetaan radiossa. Sen jälkeen tällä on viisi minuuttia aikaa soittaa studioon.

Kun Saija ei edes tiennyt olevansa mukana kilpailussa, oli epätodennäköistä, että hän osaisi seurata kilpailua oman nimensä varalta. Kohtalo kuitenkin puuttui peliin.

- Yhtenä päivänä taitoluisteluvalmennettavani äiti ilmoitti, että minun pitää heti soittaa Voicen studioon, Saija muistelee.

Hän soitti - ja voitti. Saija lähti viikoksi Azoreille, mutta kohteesta haaveillut mies joutui jäämään kotiin hoitamaan lapsia.

Saija perehtyi edellisvuoden Voicella on lentokone -palkintomatkaan netissä ja huomasi, että silloin matkakohteessa järjestetyissä pikkukilpailuissa on ollut palkintona kaksi timanttisormusta. Hän sopi miehensä kanssa ennen matkalle lähtöä, että jos sormuksia on jälleen jaossa ja hän voittaa yhden, niin pariskunta menee naimisiin.

Saijan matka meni hyvin, sillä hän voitti matkan pikkukilpailuista urheilutarvikkeita ja studiovalokuvauksen. Mutta ne Saijan haaveilemat timanttisormukset menivät sivu suun, sillä Saija ei menestynyt rantapallopelissä, jossa sormukset olivat palkintoina.

Kun mies kesken matkaa tiedusteli, onko häitä luvassa, joutui Saija kertomaan, ettei sormuksia ole tullut.

Saija ei kuitenkaan tiennyt, että tuolle matkalle Malmin korupaja oli lahjoittanut kolmannenkin timanttisormuksen, joka oli arvokkaampi kuin kaksi muuta. Viimeisenä iltana kaikki 30 naista saivat äänestää, kuka on heidän joukostaan parasta matkaseuraa. Upea lähes 2000 euron arvoinen sormus oli varattu äänestyksen voittajan palkinnoksi.

Matkaseuralaiset eivät tienneet Saijan hääsuunnitelmista mitään, vaan äänestivät hänet voittajaksi ihan siitä syystä, että Saija oli ollut niin pidetty muiden voittajien keskuudessa.

- Mä menen naimisiin!, olivat ensimmäiset sanat, jotka pääsivät hämmentyneen Saijan huulilta sen jälkeen, kun hän oli tajunnut tapahtuneen.

Alla kuvat voiton ratkeamisesta ja voittosormuksesta.

Voiton ratkettua Saija kertoi tuossa vaiheessa muille, mitä sormuksen voittaminen tulee tarkoittamaan. Matkaseuralaiset kuuntelivat tarinaa iloisen yllättyneinä. Yllättynyt oli Suomessa odottanut mieskin, kun hän sai kuulla sormusuutisen.

- Laitoin yöllä hänelle tekstiviestin, jossa luki vain "Me mennään naimisiin!". Hän heräsi viestiin ja luki sen yöllä, mutta aamulla luuli nähneensä unta ja joutui lukemaan viestin uudestaan.

Miehensä kanssa puhuessaan Saija kuuli erikoisesta enteestä.

- Kuulin, että isäni oli edellisenä yönä nähnyt unen, jossa hänellä annettiin neliskulmainen rasia, jonka sisällä oli timantteja. Hän ei ollut tiennyt, mitä se tarkoittaa ja mitä hänen pitäisi timanteilla tehdä.

Viimeisenä matkapäivänä sovittiin, että Saija voi vielä vaihtaa aiemmin voittamansa studiokuvauksen lapsikuvauksesta hääkuvaukseksi. Kesken tämän pohdinnan matkanjohtaja kiersi jakamassa kaikille matkalaisille Azoreilla esiintyneen Elokuu-yhtyeen nimmareilla varustetun levyn.

- Ei voi olla totta!, Saija rääkäisi saadessaan levyn käteensä.

Albumin nimi oli Hääväki saapuu.

Suomessa edessä olivat kiireiset häävalmistelut, sillä kirkko saatiin varattua vielä samalle kesälle elokuiseksi lauantaiksi.

Kun tieto edessä olevasta juhlasta tavoitti ratkaisevan sormuksen lahjoittaneen Malmin korupajan, halusi yritys lahjoittaa tulevalle avioparille häälahjaksi upean aterinsarjan.

- Aina, kun myymme sormuksia, toivomme, että niistä seuraisi tällainen lopputulos, Malmin korupajan toimitusjohtaja Pasi Suninmäki kertoi ja sanoi koko henkilökunnan olleen iloisia hääuutisista.

- Saija kävi täällä koko perheensä kanssa esittäytymässä.

Kun elokuinen hääpäivä vihdoin koitti, saapui Voicen kuvaaja heti aamulla Saijan kotiin katsomaan, miten jännittynyt morsian siellä oli laittautumassa.

- Nukuin yön todella hyvin, mutta vasta nyt on alkanut jännittää.

Apuna laittautumisessa oli Saijan Sini-sisko. Sulhasella ei ollut asiaa paikalle, sillä hän saisi nähdä tulevan vaimonsa morsiuspuvussa vasta kirkossa.

Juhlapaikaksi oli valikoitunut Raision kirkko, joka on yksi Suomen vanhimmista. Upea historiaa henkivä kirkkosali täyttyi hyvissä ajoin vieraista, ja varsinkin morsiamen suvun puolella tuntui olevan jopa tungosta.

Lyhyen vihkikaavan jälkeen kuultiin odotetut kysymykset. Kun kahden "tahdon"-vastauksen jälkeen tuore aviopari sai mahdollisuuden suudella, pyyhki useampi häävieraskin silmiään.

Jos hääkirkko oli upea ja historiallinen ei hääjuhlan viettopaikka kalvennut sille yhtään. Juhlakansa siirtyi nimittäin Turun Kakskertaan historialliseen Brinkhallin kartanoon. 1700-luvulla rakennettu kartano on tuttu monille tv-katsojille, sillä siellä on kuvattu Ylen Hovimäki-sarjaa sekä Aku Louhimiehen elokuvaa Käsky. Elokuisena iltana kartano sai todistaa aviopari Hyppösen juhlaa läheisten edessä.

Morsiamen isä piti koskettavan puheen avioparille ja sai molemmilta palkaksi tunteikkaat halaukset. Tuore aviomies Joonas kertoi omassa puheessaan koko juhlakansalle tarinan siitä, miten tässä juhlitaan häitä siksi, että Saija sattui pääsemään Voicen matkalle ja voittamaan siellä sormuksen.

Häissä ei juuri koskaan mene kaikki kuten on suunniteltu, eikä niin käynyt tälläkään kertaa. Tällä kertaa yllätys koettiin, kun alettiin valmistautua häävalssiin ja morsiuskimpun sekä sukkanauhan heittoon. Tanssiminen oli kuitenkin vaikeaa, sillä huomattiin, että säestämään buukattu yhtye ei ollut saapunut paikalle. Bändi saatiin kiinni ja kävi ilmi, että he ovat vain hieman myöhässä tullessaan toiselta keikalta. Lopulta kadonneet muusikot saapuivat ja syysillan pimentyessä Turun saaristossa alkoivat soida häävalssin tahdit.

Saijan ja Joonaksen häihin johtaneesta Voicella on lentokone -kilpailusta on nyt kulunut vuosi. Voicella on lentokone -kilpailu käynnistyi jälleen tällä viikolla. Nyt kilpaillaan siitä, ketkä 30 onnellista voittajaa pääsevät huhtikuussa elämys- ja aktiivilomalle Espanjan Barcelonaan. Lue täältä, miten kilpailuun osallistutaan ja mitä voittaminen vaatii. 

Linkki: Voicella on lentokone -matka Barceloonaan

Kilpailut

Uusimmat