Kuva: Fotolia

Automatkalle pienten lasten kanssa? Muista 7 asiaa

21.05.2016 14:15 - Senja Rapila

Pitkä automatka lasten kanssa voi muuttua huomattavasti helpommaksi, kun siihen on valmistautunut huolella.

Onko teillä haaveena lähteä perheen kesken pitkälle reissulle, jonka tekisitte pelkästään autolla? Jos haaveet ovat kariutuneet lasten ja matkan vaikeuden myötä, ei kannata hätäillä. Jos perheen pienimpien mukavuudesta huolehtii, voi matkasta tulla hyvinkin hauska.

1. Viihde

Jos olette lähtemässä perheen kanssa pidemmälle reissulle, kannattaa keksiä tapoja viihdyttää perheen nuorimpia. Oivana ratkaisuna voi toimia esimerkiksi kannettava DVD-soitin tai tabletti, jossa on elokuvia. 

2. Suksiboksi

Pienenkin suksiboksin avulla voit kuljettaa huomattavasti tavaroita, joita voit tarvita pidemmällä reissulla. Jos innostutte lähtemään perheen kesken autolla vaikka Eurooppaan, suksiboksiin voi sijoittaa kaikki eniten tilaa vievät tavarat. Näin auto pysyy tilavana.

3. Roskapussi

Pitkän automatkan aikana roskapussi on välttämätön. Jos yhtään isomman perheen kanssa lähtee liikkeelle, voi roskan määrä yllättää. Roskapussia voi tarvita myös yllättävissä tilanteissa, jos joku auton matkustajista alkaisikin voimaan pahoin.

4. Aurinkosuoja

Jos olette pienien lasten kanssa liikenteessä, voi auton ikkunaan ostettava aurinkosuoja olla hyvinkin tarpeellinen. Näin auringonpaiste ei häikäise lapsen silmiä ja tekee matkasta huomattavasti mukavamman. 

5. Matkatyynyt

Pitkällä reissulla autossa tulee olla tyynyjä, joihin voi turvautua yötä vasten ajaessa. Tyynyt voivat olla puhallettavia matkatyynyjä tai vaihtoehtoisesti itsestään täyttyviä tyynyjä, joita voi ostaa retkiosastoilta.

6. Ruokateline

Jos olette lähteneet kunnon reissuun, voi auton etupenkin selkänojaan ostettava ruokateline auttaa autossa syömisessä. Toinen vaihtoehto on pysähtyä aina syömään, mutta matkanteko helpottuu huomattavasti, kun lapsilla on edessään pöytä, jota he voivat käyttää syömiseen.

7. Navigaattori

Huolehdi, että perheellänne on hyvä ja toimiva navigaattori. Näin varmistatte sen, että pitkä matka ei tule olemaan yhtään pidempi kuin tarve vaatii. Pitkän ajomatkan aikana pienikin reittivirhe voi tuntua ikävältä.

Lähde: Independent

Lue myös: Lisää tehokkuutta arkeesi - 3 tapaa auttavat

Lue myös: Suomalaisasiantuntija: "Koiraa ei koskaan saa ostaa lapselle"

Kilpailut

Uusimmat