Kuva: Fotolia

Kesävieraan käytöslista: Vie viiniä, mutta älä odota saavasi maistaa sitä

21.06.2016 12:15 - Pauliina Jokinen

Kesällä kyläily on kevyttä ja helppoa.

Käytöstavat ja kohteliaat eleet ovat peruskauraa, mutta toisinaan kuulee kauhutarinoita, joissa vieraat saapuvat mökille tyhjin käsin ja jäävät päiväkausiksi lomailemaan. Toisinaan saapuva seurue onkin huomattavasti odotettua suurempi tai viime hetken peruutukset uhkaavat perua koko juhlan.

Juhliminen ja juhlien järjestäminen on parhaillaan ihanaa, joten myös vieraiden kannattaa muistaa muutama ohjenuora kutsun saadessaan. Daily Mail kasasikin muutaman neuvon, jotka kannattaa pitää mielessä.

- Saavu paikalle sovittuna aikana tai muutama minuutti sen jälkeen. Jos olet etuajassa, kävele korttelin ympäri, ennen kuin menet ovelle.

- Älä ilmesty paikalle tyhjin käsin. Pullollinen viiniä on lähes "pakollinen" tuliainen - joitpa sitä tai et. Ei kannata loukkaantua, jos isäntäväki ei tarjoile tuomaasi juotavaa, vaan he ovat varautuneet muilla juomilla. Jokin ylimääräinen tuominen tai kukkakimppu on myös hyvä tuliainen, mutta ei pakollinen.

- Tarjoa apuasi ja kysy, tarvitseeko keittiössä tai tarjoiluissa ylimääräisiä käsipareja.

- Älä tuo mukanasi kutsumattomia vieraita. Myös viimehetken tiedustelut avecista voivat olla kohtuuttomia: isännät ovat varautuneet tiettyyn ihmismäärään ja varanneet tarjoilut sen mukaan.

- Odota, että kaikki istuutuvat ennen kuin aloitatte ruokailun. Ole kohtelias ja tarjoa muille ensin - oman navan ei aina tarvitse olla se lähin.

- Pysy pöydässä, kunnes kaikki ovat syöneet. Välitupakalla käynti tai puhelut ovat epäkohteliasta käytöstä.

- Nauti, sitä vartenhan juhliin on saavuttu. Syksyllä on aikaa mököttää tai osoittaa mieltään.

Lue myös: Maksimoi mahdollisuutesi romanssiin - asiantuntija paljastaa täydellisen paikan ensitreffeille

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat