Kuva: Senja Rapila

Teuvo Loman linjaa: Sisustuselementtejä ei saa antaa lahjaksi kysymättä

02.07.2016 16:15 - Senja Rapila

Kokenut sisustussuunnittelija on sitä mieltä, että "vääränlaisen" sisustuselementin antaminen lahjaksi voi aiheuttaa vain pahaa mieltä.

Tänä päivänä valtaosa suomalaisista sisustaa asuntonsa tyylikkäästi valkoisella ja mustalla. Yksinkertaisuus on valttia, näin ainakin väitetään.

Suomalainen moniosaaja ja sisustussuunnittelija Teuvo Loman, 53, kertoo, että valkoisuus on ollut jo pitkään asunnoissa trendivärinä, koska ihmiset eivät uskalla kokeilla mitään räväkkää.

- Kyllä nyt on on tullut värejä enemmän ja lempeät värit ovat huomattavasti mukavampia silmille. Ne ovat myös kodikkaampia. Väreihin ollaan tultu nyt. Kulta ja pronssi ovat olleet ja ovat vieläkin trendejä. Kesää kohden tulevat voimakkaammat värit, kuten punainen ja keltainen, Loman kertoo Voice.fi:n haastattelussa.

- Nyt retroa on tullut todella paljon, eli otetaan sellaista nuoruutta ja lapsuutta esiin eli vähän sellaisia kulahtaneita kalusteita.

Loman linjaa, että nyt voi käyttää rohkeasti erilaisia värejä sisustuksessa, eikä harmaavalkoiseen asuntoon tarvitse tuoda väriä pelkästään mustavalkoisilla sisustuselementeillä. Mitä värikkäämpi, sen parempi.

- Sellainen pelkistetty skandinaavisuus on jäänyt pois, joka on ainakin minun mielestäni hyvä. Se on liian yksinkertainen, siinä ei ole mitään mielikuvitusta ja se on liian kantikas ja tiptop, eikä siinä ole mitään rosoisuutta. Sellainen rosoisuus on myös tällä hetkellä muodissa.

Teuvo vihjaa myös, että itse erilaisten sisustuselementtejen tekeminen on vieläkin muodissa ja luonnonmateriaaleista sekä lasista tehdyt sisustuselementit tekevät tasaisesti tuloaan jokaiseen suomalaiseen kotiin.

"Trendikkyys on katsojan silmissä"

Loman ei anna vinkkejä siihen, kuinka kodista saa trendikkään näköisen. Hänen mielestään trendikkyys on katsojan silmissä ja jokaisen mielestä trendikkyys tarkoittaa eri asioita.

- Minun mielestäni trendikästä on tehdä omannäköinen juttu ja niiden esineiden, jotka haluaa tuoda esiin, niiden pitää olla sellaisia jotka tuovat jotain lisäarvoa. Eli sellaisia, jotka tuovat mieleen jotain muistoja tai sitten ne muuten tukevat sitä sisustusta. Ennen kaikkea niiden tulee olla sellaisia, jotka eivät häiritse sinua, hän sanoo.

Pitkän linjan sisustussuunnittelija on myös sitä mieltä, ettei kenenkään tulisi antaa toiselle lahjaksi mitään ei-toivottuja sisustuselementtejä.

- Sitten jos esillä on sellaisia esineitä, joista ei pidä, ne ärsyttävät tiedostamatta. Tai joku väri, josta ei tykkää, se vaikuttaa alitajuisesti negatiivisesti omaan olotilaan siinä tilassa.

- Jos haluat viedä ihmiselle jotain sisustuselementtejä, siitä on ehdottomasti kysyttävä etukäteen. Et voi viedä mitään lasienkeliä, esimerkiksi minä en voi sietää sellaisia. Et voi tuoda sellaista minulle, koska siinä se ajatus menee täysin pieleen ja sitten siitä tulee todella huono mieli, kun en aio laittaa sitä esille.

Lue myös: Yhteinen huone lähentää sisaruksia - monet tärkeät taidot kehittyvät

Kilpailut

Uusimmat