Kuva: Fotolia

5 pelottavaa syytä, joiden takia lasten kuvia ei kannattaisi koskaan julkaista somessa

09.08.2016 22:15 - Rea Tallgren

Oletko koskaan ajatellut, että tuntemattomat saavat julkaisuistasi selville esimerkiksi sen, missä lapsesi viettävät päivät?

Omat lapset ovat jokaisen silmäteriä ja heistä haluaa huolehtia loppuun saakka. Lapsistaan ylpeät vanhemmat haluavat myös ymmärrettävästi jakaa lapsistaan kuvia ja videoita sosiaalisessa mediassa kuin myös kehua heidän suorituksiaan. On täysin luonnollista ja yleistäkin haluta jakaa kuvia esimerkiksi lastensa todistuksista tai koulutehtävistä sosiaalisessa mediassa.

Vaikka asiaa ei mielellään ajattelisi, on sosiaalisessa mediassa monia varjopuolia, kuten lähes kaikilla suosituilla ilmiöillä. Sosiaalisen median avustuksella jotkut sellaisetkin ihmiset, joilla ei ole puhtaat jauhot pussissaan, voivat helpostikin saada käsiinsä sellaista tietoa, jota voivat käyttää hyväkseen.

Kokosimme alle Bright Side -sivuston esittelemät seikat, jotka saavat miettimään lastensa kuvien julkaisemista somessa uudelta kantilta.

1. Jos merkitset lapsesi johonkin paikkaan usein kuvissasi, saavat muut helposti selville, missä lapsesi viettää aikaa. 

2. Sama juttu pätee harrastuksiin. Oletetaan vaikka, että asutte pienellä paikkakunnalla ja julkaiset lapsestasi aina tiistaisin kuvia ratsastustunnilta. Ei ole vaikea selvittää, missä paikallinen talli sijaitsee. 

3. Jos julkaiset lapsesi virallisista papereista, kuten todistuksista ja passista kuvia, on niiden avulla helppo selvittää tietoja lapsestasi. 

4. Jos julkaiset kuvia lapsestasi vähissä vaatteissa, saatetaan niitä käyttää aivan väärin sairaiden ihmisten toimesta. 

5. Kenties vähäisimmältä nyt tuntuva seikka saattaa oikeasti muodostua ongelmaksi lapsesi ollessa vanhempi: lapsesi kun saattaa hävetä hänestä julkaisemiasi kuvia. 

Vaikka kuvien julkaisemista ei lopettaisikaan, kannattaa ainakin ehdottomasti kiinnittää huomiota siihen, ketkä kaikki kuvat näkevät ja kuinka paljon niissä paljastaa. 

Lue myös: Opeta lapsellesi yksinkertainen neuvo - saattaa pelastaa hänen henkensä

Lue myös: Pysäyttävä video osoittaa kuinka helposti lapset lähtevät vieraiden matkaan

Lähde: Bright Side

Uusimmat