Kuva: Fotolia

Valmista 15 minuutissa - superterveellinen välipalapatukka syntyy helposti

27.08.2016 09:15 - Karoliina Kotala

Jos nälkä yllättää kesken kiireisen päivän, on herkullinen pelastus itse tehty välipalapatukka täynnä hyviä vitamiineja.

Maukas välipalapatukka on erinomainen välipala, joka antaa nopeasti energiaa. Sokerin ja kovien rasvojen sijaan patukka koostuu muun muassa pähkinästä. 

Reseptiä varten tarvitset 

100 g kaurahiutaleita 

100 g pekaanipähkinöitä 

100 g hasselpähkinöitä 

100 g kivettömiä taateleita 

2 omenaa raastettuna (purista myös enin neste pois) 

3 teelusikallista hunajaa 

3 teelusikallista sulatettua kookosöljyä 

2 teelusikallista Chia-siemeniä 

1. Laita kaurahiutaleet kulhoon 

2. Pilko 60 grammaa pekaanipähkinöitä ja 60 grammaa hasselpähkinöitä pieniksi paloiksi. Voit myös käyttää tehosekoitinta, mutta älä silppua pähkinöitä liian pieniksi muruiksi. Lisää pähkinäpalat kaurahiutaleiden joukkoon kulhoon. 

3. Pilko myös taatelit pienemmiksi ja lisää kulhoon. 

4. Lisää joukkoon omenaraaste, hunaja, kookosöljy ja Chia-siemenet ja sekoita huolellisesti tasaiseksi massaksi. 

5. Kaada seos vuokaan, joka on pohjustettu leivinpaperilla. Painele tasaiseksi levyksi. 

6. Laita vuoka jääkaappiin ja anna olla ainakin tunnin ajan. 

7. Leikkaa vuoasta patukan muotoisia paloja ja nauti!

Lue myös: Maukas salaatinkastike on helppo ja terveellinen - kokeile reseptiä ja ihastu

Lähde: Now

Kilpailut

Uusimmat