Kuva: Fotolia

10 täsmävinkkiä täydelliseen olohuoneen sisustukseen

16.01.2017 13:45 - Rea Tallgren

Pienillä vinkeillä olohuoneesta saa tilavamman tuntuisen. Esimerkiksi verhot kannattaa ripustaa korkeammalla kuin mihin ikkuna päättyy.

Bright Side -sivusto on listannut vinkkejä, joilla olohuoneesta saa sisustettua mahdollisimman kauniin. Lue vinkit alta.

1. Matto on useissa olohuoneissa vääränkokoinen. Mieluummin kuin liian pieni, kannattaa tilaan valita mahdollisimman suuri matto. Oikeankokoisella matolla on hämmästyttävä kyky saada tila näyttämään huomattavasti isommalta. 

2. Television sijoittaminen on usein kinkkinen homma. Televisiota ei kannattaisi sijoittaa ikkunaa vastapäätä olevalle seinälle, koska tuolloin heijastus tekee television katsomisesta hankalampaa. Sohvan ja television väliin olisi myös syytä jäädä television koosta riippuen tarpeeksi tilaa. Varmista sopiva välimatka ostaessasi televisiota. 

3. Sohva sijoitetaan usein vanhasta tottumuksesta seinää vasten. Varsinkin isossa tilassa näin ei kuitenkaan aina kannattaisi tehdä. Tilasta saa intiimimmän, kun sohvan sijoittaa lähemmäksi televisiota ja sohvan taakse jättää tilaa esimerkiksi lipastolle. 

4. Älä aliarvioi tekstiilien voimaa. Suosi sisustustyynyjä ja värikkäitä verhoja. Saat pienillä ja halvoilla muutoksilla muutettua asuntosi ilmettä nopeasti. 

5. Älä valitse huonekaluja pelkän ulkonäöön perusteella vaan esimerkiksi sohvan kohdalla testaa ehdottomasti, miltä siinä istuminen tai makoileminen tuntuu. Mikäli huonekalua on epämukava käyttää, jää se pelkäksi rekvisiitaksi ja se ei suinkaan ole huonekalujen tarkoitus. 

6. Mikäli huonekorkeutta ei ole paljon, älä osta tummia huonekaluja. Käytä sen sijaan vaaleita, jolloin ne tuovat tilantuntua asuntoon. 

7. Älä hanki liian isoa sohvaan pieneen olohuoneeseen. Jättimäinen sohva haukkaa tilastasi aimo annoksen ja saa sen tuntumaan pienemmältä kuin se oikeasti onkaan. 

8. Lajittele valokuvat mieluummin gallerioiksi ja esille kauniissa ryhmissä kuin että ripottelisit kuvan sinne ja toisen tänne. 

9. Yhdistele rohkeasti eri tyylejä, äläkä jumitu vain tietyn aikakauden huonekaluihin tai tekstiileihin. 

10. Pidä huoli, että verhot roikkuvat katosta asti, tuolloin tuot huoneeseen rutkasti lisää korkeutta helpolla keinolla. 

Lue myös: Ovatko kotisi seinät valkoiset? Sisustussuunnittelijalla on sinulle asiaa

Lähde: Bright Side

Kilpailut

Uusimmat