Kuva: Fotolia

Ensi kesän herkut eivät kiloja kerrytä - katso kesäkeittiön kevyet hitit

11.02.2017 20:15 - Karoliina Kotala

Grillaus on monen suomalaisen lempipuuhaa kesäisin. Grillissä syntyy kuitenkin makoisia eväitä niillekin, jotka haluavat tarkkailla linjojaan.

Vaikka hellepäiviin onkin vielä aikaa, ovat kesän maukkaimmat grillireseptit jo monessa paikkaa esillä. Hiljattain Koko vuoden grillauskirja –teoksen julkaisseet keittiömestarit Risto Mikkola ja Henry Lepistö listasivat grilliherkut, jotka sopivat keventäjillekin. 

- Meidän Suomen järvikalat ovat kevyitä ja maukkaita vaihtoehtoja. Lisäksi vaikkapa kesäkurpitsa marinoituna ja grillattuna on mainio. Muutoinkin kasvikset ja juurekset ovat hyviä vaihtoehtoja. Porkkanoista saa maukkaita, kun ne ryöppää nopeasti, että kypsyminen käynnistyy ja sen jälkeen grillaa ne kokonaisina, jolloin niihin saadaan kiva paahteinen pinta. 

Toinen kaksikon suositus on selleri. 

- Selleristä saa maukkaan grillissä, kun sen paistaa kokonaisena. Se ikään kuin poltetaan kuorineen ja sitten halkaistaan ja leikataan lohkoiksi. Syötävä keskiosa on erittäin maukas, keittiömestarit opastavat. 

Mikkolan ja Lepistön mukaan kasvikset tulevat muutoinkin vahvasti tulevana kesänä osaksi grillausta. 

- Lisäksi myös porsas kasvattaa suosiotaan, josta keskitytään nyt uusiin osiin. Myös äyriäiset, kuten simpukat ja ravut, joita ei aina yhdistä grillaukseen, muuntautuvat grilliherkuiksi tulevana kesänä. Eikä niitä ole sen vaikeampia tehdä grillissä. 

Lue myös: Kaipaako grillikautesi uusia ideoita? Lue raikkaat kokeilut ruuanlaittoon

Kilpailut

Uusimmat