Kuva: Fotolia

Puhdista hammasharja pesukoneessa - 5 yllättävää tapaa käyttää astianpesukonetta

22.05.2017 21:15 - Karoliina Kotala

Astianpesukone on monen kotona hyvin arkinen laite. Sitä voi kuitenkin hyödyntää hämmentävän monella tavalla.

Asiantuntijoiden mukaan astianpesukonetta kannattaa ehdottomasti hyödyntää muuhunkin kuin vain astioiden puhdistamiseen. Koneen voimakkaat suihkut ja korkeat pesulämpötilat puhdistavat tehokkaasti ja tappavat bakteereja. Alla yllättäviä asioita, joiden pesuun ja puhdistamiseen astianpesukone on mitä mainioin:

Kengät

Esimerkiksi kumisaappaat puhdistuvat hienosti pesukoneessa. Muista kuitenkin poistaa mahdollinen sisävuori ennen pesua ja aseta saappaat makuultaan koneeseen. Myös likaiset sandaalit kannattaa puhdistaa astianpesukoneessa.

Hiusharjat

Muoviset hiusharjat puhdistuvat tehokkaasti koneessa. Muista poistaa harjasta ensin hiukset.

Perunat

Jos perunoiden putsaaminen ei houkuta, nakkaa potut pesukoneeseen. Aseta perunat ylätasolle ja valitse ohjelmaksi huuhtelu. Älä myöskään laita konetiskiainetta.

Lippalakit

Jos lippalakki kaipaa pesua, tulee se putipuhtaaksi astianpesukoneessa. Hyvä puoli on myös se, että lakki ei mene astianpesukoneessa mutkalle tai menetä muotoaan, toisin kuin pyykkikoneessa.

Auton osat

Rasvatahrat lähtevät tehokkaasti astianpesukoneessa, joten likaiset pölykapselit kannattaa pestä astianpesukoneessa.

Vinkki! Voit myös kokata astianpesukoneessa lohta. Leikkaa kaksi levyä foliota ja laita foliopalat päällekkäin. Aseta lohi folioiden päälle, purista päälle sitruunaa ja vähän voita ja aseta vielä yksi foliolevy lohipalan päälle. Purista folioiden reunat yhteen. Aseta foliossa oleva lohipala pesukoneen ylätasolle ja valitse kuumin mahdollinen pesuohjelma. Älä käytä pesuainetta. Anna pesuohjelman käydä rauhassa loppuun ja nauti täydellisesti kokatusta kalasta.

Rentoudutko kotona tuoksukynttilöitä polttaen? Tavasta kannattaa tutkimuksen mukaan luopua oman terveyden vuoksi. Lue uutinen täältä.

Lähde: The Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat