Kuva: Fotolia

Asiantuntijat varoittavat: Suomessakin tuttu heinäkasvi voi olla hengenvaarallinen koiralle!

02.06.2017 17:15 - Senja Rapila

Kerrotaan, että kasvi on suurempi terveysriski joillekin tietyille koiraroduille.

PETA on varoittanut, että eräs Suomessakin tuttu heinäkasvi voi olla vaaraksi koirille ja kissoille. Pahimmassa tapauksessa se voi altistaa lemmikin kuolemalle. Kyseessä on siis Good Housekeeping -sivuston mukaan heinäkasvisuku nimeltään puntarpäät.

PETA varoittaa, että heinäkasvin tähkylä (jossa kasvin siemen sijaitsee) on hyvin terävä, jotta se maahan tippuessaan voi mahdollistaa siemenen itämisen. Tähkylä voi kuitenkin irrotessaan olla hyvin vaarallinen eräimen iholle, jaloille, nenälle, korville tai sukupuolielimille.

Kun ja jos kasvin tähkylä tarttuu iholle tai jumiutuu eläimen kurkkuun, se voi jatkaa kaivautumista syvemmälle, eikä sitä välttämättä huomaa heti. Pahimmissa tapauksissa Good Housekeeping -sivusto kertoo, että se voi jopa tavoittaa aivot tai muita elintärkeitä elimiä. Se voi aiheuttaa eläimelle kipua, tulehduksia, paiseita, puhjenneet keuhkot tai pahimmassa tapauksessa kuoleman.

Kaikista riskialttiimpia ovat pitkäkarvaiset koirarodut, jotka voivat kantaa tähkylöitä ja kasvin siemeniä mukana turkissaan pitkiäkin aikoja, ellei niitä harjata pois välittömästi. Myös koirat joilla on terävät ja pystyt korvat ovat alttiita, koska korvakäytävään pääsee helpommin vieraita esineitä.

Kun siis kirmailette koiraystäväsi kanssa pellon laitamilla, kannattaa katsoa ettei karvainen ystävä popsi suuhunsa mitään ylimääräistä. Koirilla kun on tapana syödä ruohoa, siinä samalla mahaan voi eksyä koiran terveydellekin harmillisia kasveja. Ja huolehdi karvakaverin harjauksesta peltolenkin päätteeksi, mikäli koiralla on pitkä turkki.

Alla kuvia puntarpäistä:

(kuva: Fotolia)

(kuva: Fotolia)

(kuva: Fotolia)

(kuva: Fotolia)

Lähde: Good Housekeeping

Lue myös: Mitä koirasi tekee yksin kotona? Jopa itsetuhoisuutta ilmenee!

Lue myös: Ihmisen huonotuulisuus tai suru voi tarttua koiraan

Lue myös: Koiranomistajien tekemästä kappaleesta viraali ilmiö! "Kävelen kasuaalisti kakkaa kädessäni"

Lue myös: Ystävyydellä ei ole rajoja! Koiran ja ankan uniikki ystävyyssuhde ihastuttaa

Kilpailut

Uusimmat