Kuva: Fotolia

Säästä rahaa helposti - 8 konkreettisen vinkin avulla onnistut

10.01.2018 09:15 - Senja Rapila

Säästitpä lomareissua tai hätävaraa varten, näiden vinkkien avulla onnistut helposti.

Voit lukea Pop Sugar -sivuston vinkit rahan säästämiseen alapuolelta.

1. Luo budjetti

Budjetin luominen on ensimmäinen askel siihen, että saat taloutesi kuntoon. Suunnittele tietty määrä rahaa kuukausittaisiin kuluihin, sen jälkeen katso paljon jää jäljelle. Laita joka kuukausi tietty summa rahaa myös säästöön.

2. Ota vastaan vaatteita ja vaihda niitä

Jos olet tottunut aina ostamaan vaatteet uusina, kokeile ostaa uusi, musta t-paita kirpputorilta. Voit myös kokeilla vaihtaa vaatteita ystäviesi kanssa. Jos sinulla on lapsia, voit säästää rahaa ottamalla vastaan ystäviesi tai perheenjäsenten vanhoja vaatteita lapsillesi.

3. Osta ruokaa viikoksi kerralla

Tai pidemmälle aikavälille, mikäli vain pystyt. Huolehdi kuitenkin siitä, että ruoka ei ole pilaantuvaa sorttia. Mikäli ostat lihaa, tarkista päivämäärät ja suunnittele ruokailusi niiden perusteella. Myös pakastin auttaa tässä, nimittäin voit ostaa alennuksesta lihaa ja laittaa sen hetkeksi pakastimeen ennen syömistä.

4. Tee omat kahvisi/aamupalasi

Tämä on tarkoitettu sinulle, joka ostat joka aamu take away -kahvin tai aamiaissämpylän paikallisesta leipomosta. Osta termosmuki ja tee aamukahvisi kotona. Jos koet olevasi liian kiireinen aamulla aamiaissämpylän tekemiseen, voit valmistella sen jo edellisenä iltana.

(kuva: Fotolia)

5. Tee lounas kotona

Jos olet tottunut syömään ulkona aina lounasaikaan, voi ehkä olla hyvä idea vaihtaa hetkeksi kotiruokailuun. Kun teet itsellesi lounaan kotona, säästät huomattavat summat rahaa ja syöt ehkä jopa terveellisemmin.

6. Luovu tarpeettomista

Jos sinulla on Netflix, HBO ja Viaplay -tunnukset, ovatko ne kaikki tarpeellisia yhtäaikaa? Luovu kaikista muista paitsi yhdestä ja katso sen tarjoamat sarjat ja elokuvat. Sen jälkeen voit vaihtaa seuraavaan. Sama vinkki pätee muuhunkin, kuten sisustustavaroihin ja vaatteisiin: myy tarpeettomat pois esimerkiksi kirpputorilla.

7. Osta halvalla

Vaihda kauppareissuilla kalliimpi merkki halvempaan ja seuraa hintoja. Voit tiputtaa kauppakuitistasi useita euroja tällä tekniikalla.

8. Ei mainoksia

Jos olet mainoksien uhri, karsi ne pois elämästäsi niin kun voit. Laita postilaatikkoon lappunen jossa lukee, ettet halua mainoksia. Poista myös mainokset sähköpostistasi.

Lähde: Pop Sugar

Lue myös: Raha tuo onnea, kun sijoitat sen oikein - katso mitä itselleen kannattaa hankkia

Lue myös: Ruokakirjailija vinkkaa: 3 tehokasta tapaa säästää ruokakaupassa

Kilpailut

Uusimmat