Kuva: Shutterstock

Tiesitkö? Vihannekset, jotka tulisi kypsentää ennen syömistä

16.11.2018 18:15 - Emmi Moilanen / emmi.moilanen@bauermedia.fi

Esimerkiksi tomaatista ja paprikasta saat enemmän terveyshyötyjä irti, kun kypsennät ne ensin.

Yleinen ohje on, että vihanneksia tulisi syödä päivittäin puolen kilon verran. Insiderin uutisesta selviää, että joidenkin vihannesten kohdalla merkittävää on myös se, syötkö ne raakoina vai kypsennettyinä. Julkaisu haastatteli ravitsemusterapeutti Bonnie Taub-Dixiä, joka listasi kasvikset, joista saat enemmän terveyshyötyjä irti kypsennettynä.

Vihannekset, jotka tulisi kypsentää ennen syömistä:

1. Kypsennetyt tomaatit vapauttavat enemmän lykopeeni-nimistä antioksidanttia, jotka tutkimusten mukaan taistelevat myös syöpää aiheuttavia soluja vastaan.

2. Runsas parsakaalin, kukkakaalin ja keräkaalin syöminen raakana aiheuttaa useille ihmisille ruuansulatusongelmia ja ilmavaivoja. Herkkävatsaisten olisikin hyvä kypsentää kyseiset vihannekset ensin, jotta vatsanväänteiltä vältyttäisiin.

3. Myös ruusukaalin nauttiminen raakana aiheuttaa yllämainittuja oireita.

4. Kypsennetyt porkkanat puolestaan vapauttavat enemmän antioksidantteja, jotka vahvistavat immuunipuolustuksen toimintaa.

5. Vitamiinit imeytyvät paremmin kypsennetystä paprikasta kuin raa’asta. Tomaatin tavoin myös paprika on loistava lykopeenin lähde. Paprika sisältää runsaasti muun muassa c- ja a-vitamiineja.

Lue myös: Säilytä hedelmät ja vihannekset oikein - tiedätkö, mitä tulisi säilöä jääkaapissa?

Lue myös: Mitä hedelmiä laihduttajan tulisi suosia? Ammattilaisen vinkit helpottavat arkeasi

Lue myös: Haluatko nopeuttaa aineenvaihduntaasi? Lisää ruokavalioosi kanelia

Lähde: Insider

Kilpailut

Uusimmat