Kuva: Shutterstock

Herkullinen jauhelihakastike syntyy kermaisesta kastikkeesta - kokeile helppoa reseptiä

09.03.2019 10:15 - Karoliina Kotala

Jauhelihakastike on monen perheen suosikkiruokia, mutta tomaattisen version sijaan testiin kannattaa ottaa tuhdimpi kastike.

Jauhelihakastikkeesta on tarjolla monenlaisia versioita tomaattisista kermaisempiin. Rajana onkin vain mielikuvitus ja jauhelihakastiketta on helppo tuunata ruokailijoiden mieltymysten maun mukaan.

Testiin kannattaa ottaa kermaisen herkullinen jauhelihakastike, jonka salaisuus löytyy ruskeaan kastikkeeseen tehdystä pohjasta. Vaikka moni arastelee suurustaa itse ruskeaa kastiketta, on se lopulta vaivaton ja nopea tapa valmistaa herkullisen kermainen seos.

Kermainen jauhelihakastike

400 g jauhelihaa

1 sipuli

2 valkosipulinkynttä

30 g voita

5 dl lihalientä

1,5 dl kermaa

0,5 dl vehnäjauhoja

½ tl suolaa

1. Valmista ensiksi ruskea kastike. Sulata voi pannulla ja kun voi on sulanut, lisää joukkoon jauhot ja sekoittele, kunnes jauhoseos on piparitaikinan väristä. Siirrä pannu liedeltä ja kaada joukkoon pienissä erissä lihaliemi. Sekoita samalla reippaasti vispilällä seosta. Anna kastikkeen hautua miedolla lämmöllä.

2. Hienonna sipuli pieneksi ja murskaa valkosipuli. Voit halutessasi myös raastaa sipulin hienoksi, jos haluat välttää sipulisattumat kastikkeessa.

3. Kuullota sipulit toisella pannulla öljyssä miedolla lämmöllä. Kaada sipulit ruskean kastikkeen joukkoon ja lisää sekaan myös kerma. Anna kastikkeen hautua miedolla lämmöllä.

4. Paista jauheliha kypsäksi ja mausta suolalla. Halutessasi voit lisätä myös hiukan pippuria joukkoon. Kaada kypsä jauheliha kastikkeeseen, sekoita ja anna hautua vielä kymmenen minuuttia. Lisää tarvittaessa lisää lihalientä tai kermaa maun mukaan.

5. Nauti vaikkapa spagetin tai kasvisten kera.

Lue myös: Aamupuuro, joka pitää nälän loitolla pitkään - katso ravitsemusterapeutin resepti

Kilpailut

Uusimmat